Seriál Iveta se dočká druhé řady. Anna Fialová jako Iveta Bartošová prožije i největší skandál devadesátých let s únosem a znásilněním

 Seriály & Filmy 
13. října 2022 09:57 / Mirka Malá
  0
📷
3 fotografie v galerii
Druhá řada Ivety připomene největší bulvární skandál devadesátých let TV Nova / volný zdroj
Seriál Iveta byl tak úspěšný, že se jeho tvůrci ihned rozhodli pro pokračování. A už začali natáčet druhou řadu. Nechybí u toho samozřejmě ani herečka Anna Fialová, která si tak zopakuje roli nejoblíbenější, ale také velmi kontroverzní zpěvačky Ivety Bartošové.

Druhá řada série se tak logicky bude vracet do devadesátých let, protože to je období, které bylo v životě Ivety Bartošové opravdu stěžejní. V té době totiž žila s hudebním a podnikatelským magnátem Ladislavem Štaidlem, narodil se jim syn Artur a Bartošová se po mateřské pauze vrátila ke zpívání. Navíc právě v devadesátkách se dostala na opravdový vrchol.  

Vraťme se ale ještě k první řadě seriálu Iveta. V té Anna Fialová představovala slavnou zpěvačku jako lehce naivní dívku z drsných Beskyd, která touží po velké slávě a ještě větší lásce. Co tedy přijde v té druhé sérii?

Druhá řada ukáže Bartošovou jako sebevědomou, mladou ženu, která postupně dosahuje všeho, po čem kdy toužila. Tedy má rodinu, kariéru a velký úspěch. To vše v době, kdy se Československo teprve učí, co jsou to bulvární média a jak fungují. A je smutnou skutečností, že v posledních letech svého života byla Iveta Bartošová bulvární hvězdou první velikosti. Jenomže všechno asi opravdu začalo už v polovině devadesátých let.

Koneckonců nebyl to nikdo jiný než právě Iveta Bartošová, kdo hrál hlavní roli v prvním skutečném bulvárním skandálu u nás a druhá řada seriálu se tomuto tématu samozřejmě nevyhne. Kdo si tuto dobu pamatuje, tak ví, že šlo o aféru s únosem a znásilněním.

Byl to skandál, který do té doby opravdu neměl obdoby. Iveta Bartošová náhle zmizela a zase se objevila až po dvou týdnech. Do té doby po ní nebylo jediné stopy, a veřejnost se dokonce obávala o její život. Když se najednou po 14 dnech zase objevila, Ladislav Štaidl obvinil jistého Romana Třísku, že slavnou zpěvačku znásilnil. Kauza to byla opravdu pikantní a pravdou je, že dodnes nikdo vlastně neví, jak to doopravdy bylo.

Každopádně podle samotné Bartošové přivedla Romana Třísku sousedka, aby se jí podíval na telefon. Zpěvačka totiž žila v přesvědčení, že je odposlouchávána. Sám Štaidl byl tou dobou v Las Vegas a povídá se, že ne rozhodně sám. Tříska údajně jejího podezření využil a přesvědčil ji, aby se schovala nejprve v jeho bytě a následně na chalupě v Jižních Čechách. Tam údajně Bartošové podával různé oblbováky, přivazoval ji k topení a obaloval alobalem, aby nemohla být sledována. A údajně ji také znásilňoval.

Tříska ale tvrdil pravý opak. Naopak popsal, že se zpěvačka doslova cpala diazapamem a sex s ním měla naprosto dobrovolně. Tvrdil také, že Bartošová měla se Štaidlem partnerskou krizi a chtěla od něho odejít. Ať tak či tak, každopádně tento skandál se na Ivetě Bartošové podepsal natolik, že už nikdy nebyla psychicky v pořádku.

Proto také těžištěm druhé řady seriálu bude kromě zpěvaččina soukromého života a jejího fenomenálního kariérního vzestupu i tento skandál. Seriál se ale bude věnovat i jejímu účinkování v prvním velkém českém muzikálu Dracula.

Anna Fialová se před kamerou potká znovu s Ondřejem Brzobohatým, který hraje Ladislava Štaidla, zatímco Eliška Křenková má roli Ivetiny sestry. Novými postavami budou například hudební skladatel Karel Svoboda nebo Rudolf Hrušínský nejmladší. Chybět také nebudou Alena Mihulová a Miroslav Hanuš. Druhá řada Ivety by měla být připravena k vysílání někdy v polovině příštího roku.

Autorský článek

 

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Vodu z rýže byste neměli vylévat do odpadu. Důvod vás možná překvapí

Dům a zahrada

Jak efektivně odstranit starý nátěr ze dřeva a co k tomu použít