Exkluzivní rozhovor s hvězdami filmu Noční běžec s Liamem Neesonem a Edem Harissem

 Seriály & Filmy 
19. dubna 2015 03:35 / redakce
  0
📷
2 fotografie v galerii
Liam Neeson a Ed Hariss hrají spolu v novém akčním filmu Noční běžec archiv

Do kin vtrhl nový akčnák Noční běžec. VIPStory.cz Vám přináší exkluzivní rozhovor s dvěma hrdiny, představiteli hlavních rolí - Liamem Neesonem a Edem Harissem o natáčení i o tom, kde skutečně film vznikal. Liam Neeson je ve svých akčních rolích nezastavitelný - ve snímku Noční běžec znovu pracuje s režisérem NON-STOP Jaumem Collet-Serrou v příběhu bývalého nájemného zabijáka, který musí ochránit svého syna.

Tohle je vaše první spolupráce. Sedli jste si spolu na začátku a pořádně si popovídali?

NEESON: Vtipkovali jsme, že si spolu vyrazíme zahrát golf, abychom se vzájemně poznali, ale nedostali jsme se k tomu. (smích). Moc se nám líbil scénář, jeho slovní formulace. Funguje to. Tak jsme si řekli, že to prostě natočíme. A Ed i já máme obrovské zkušenosti, tak jsme si byli jistí, že ty role zvládneme.

HARRIS: Chtěl jsem v tom filmu hrát, protože jsem chtěl spolupracovat s Liamem. Nikdy předtím jsme spolu nic nenatáčeli a já jsem ho dlouhé roky velmi respektoval. Měl jsem z toho obrovskou radost.

Co jste se jeden od druhého naučili, pokud vůbec něco?

HARRIS: Domnívám se, že podstatu tvoří vztah mezi našimi dvěma postavami. Tihle chlapíci se znali už od dob svého dětství, které strávili v komunitě v městské části plné násilí – v manhattanské čtvrti Hell’s Kitchen. Vyrůstali v éře irsko-amerického gangu Westies, což byla neuvěřitelné brutální doba.

NEESON: V šedesátých letech. Oba byli ve Vietnamu a od té doby dávali jeden na druhého pozor. Oba pravděpodobně přežili díky tomu druhému.

Ve filmu uvidíme spoustu skvělých míst New Yorku, například boxerskou tělocvičnu a malou hospůdku, ve které spolu hrajete v jedné scéně. Skoro jsem cítil pach zvětralého piva.

NEESON: Jo, ten malý bar skutečně existuje. Ve filmu je vidět celý bar, zvenku i jeho vnitřní a sklepní prostory. S Edem jsme tu scénu probírali: bylo to zvláštní kamarádství, které se utužuje v boji, takový chlapský klub, kde jakmile jsou stanovena pravidla členství, tak se neporušují. ‚Ty jsi mi zabil syna, já musím zabít toho tvého.‛ ‚Ty jsi mi zabil dva syny, já musím zabít tři tvé.‛ A tohle se táhne celou historií, viďte?

S kariérou, kterou máte za sebou, snaží se vás někdo ještě režírovat nebo vám z valné části režiséři dávají volnost a spoléhají se na vaše instinkty?

NEESON: No, já jsem rád, když mě někdo režíruje. Režisér Collet-Serra herce režíruje a já si myslím, že to je skvělé. Místo aby řekl: Mluv trochu rychleji, nebo - Mohli bychom to udělat rychleji?‛ říká: Víš, já myslím, že ta tvoje postava se teď cítí hrozně stará. A nechá to tak nějak na vás.

HARRIS: Jo, já jsem taky rád, když mě někdo režíruje. Spolupráce s Jaumem se mi moc líbila. Vždycky, když něco řekl, bylo to prospěšné. Už si konkrétně nepamatuji, co to bylo – mohla to být nějaká drobnost – ale mezi prvním, druhým, třetím záběrem jen něco poznamenal nebo přišel s nápadem, něco jako ‚A co tohle?‛, ‚Zkus tohle.‛

Jak relaxujete, když zrovna netočíte?

NEESON: Už dva roky rybařím. Nabíjí mě to. Tam můžu vypnout mozek. Teď jedu na dva měsíce natáčet film se Scorsesem, ale pak budu zase chvíli rybařit.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Vodu z rýže byste neměli vylévat do odpadu. Důvod vás možná překvapí

Tech

8 mýtů o hybridech, které vám brání vytěžit z tohoto pohonu maximum