Michael Jackson získával drogy na falešné identity. Nové skutečnosti o králi popu odhalil nový dokument

 Seriály & Filmy 
05. září 2022 08:26 / Mirka Malá
  0
📷
2 fotografie v galerii
Jackson byl na opiátech od poloviny osmdesátých let Depositphotos
Michaelu Jacksonovi by bylo čtyřiašedesát, kdyby v roce 2009 nezemřel na zástavu srdce poté, co spolykal spoustu léků na předpis. Ty mu mimo jiné předepisoval jeho lékař, který byl také za smrt krále popu odsouzen na čtyři roky.

Conrad Murray ale nebyl rozhodně jediným lékařem, který Jacksonovi předepsal, na co si slavný zpěvák vzpomněl. Sice je to z lékařského hlediska neuvěřitelné, ale takový je svět showbyznysu, na zmatených umělcích dokáže vydělat tučné peníze spousta lidí, včetně lékařů.

Byla tady totiž celá řada dalších doktorů, kteří Jacksonovi předepisovali všechny možné léky na požádání. A právě tomuto tématu se bude věnovat nový dokument TMZ Investigates: Who Really Killed Michael Jackson, který bude v září vysílat stanice Fox.

Nový dokument má odhalit jednu velmi důležitou věc. Michael Jackson měl celkem 19 falešných identit, na které mu různí lékaři předepisovali doslova kdeco. V dokumentu dokonce promluvil detektiv Orlando Martinez, který zpěvákovu smrt vyšetřoval. "Okolnosti vedly k jeho smrti léta a všichni tito různí lékaři umožnili Michaelovi diktovat si vlastní podmínky, dostávat léky, které chtěl, kdy je chtěl a kde je chtěl,“ tvrdí Martinez. "Všichni z nich jsou důvodem, proč je dnes mrtvý."

Dokonce hlavní koroner Los Angeles Ed Winter uvedl, že Jackson v době své smrti užíval propofol v lahvích o velikosti nápoje Gatorade. Lékařská komunita tak v mnoha ohledech umožňovala jeho závislost na této nebezpečné látce a sám Murray vypověděl, že propofol byl jediný způsob, jak mohl Jackson usnout, zvláště když se chystal na turné.

Jackson byl dlouholetý feťák

To je asi hlavní sdělení nového dokumentu. Respektive byl feťákem přesně od roku 1984, kdy se při natáčení reklamy zranil a dostal léky na bolest. A tím to všechno začalo a drogy postupně ovládly jeho život. "Používal to desítky let, dávali mu to různí doktoři z celého světa a dovolili mu, aby si ten lék někdy píchal injekčně,“ vypověděl Murray. Kromě propofolu na spaní, který specialista na závislosti Drew Pinsky popisuje tak, že to není ani lék, který by se měl používat k léčbě nespavosti, ani lék, který se běžně skladuje mimo zdravotnická zařízení, byl Jackson během své kariéry závislý i na dalších drogách.

Fanoušci si na to už nejspíš nepamatují, ale Jackson svoji závislost na drogách i sám přiznával. "Stal jsem se stále více závislý na lécích proti bolesti, abych přežil na turné," říká Jacksonův hlas v novém dokumentu. Tehdy také zpěvák zrušil druhou část svého světového turné Dangerous a oznámil, že se bude léčit. To bylo v roce 1993. Jenomže všechno se ještě zhoršilo, když se Jackson potkal s hollywoodským dermatologem Arnoldem Kleinem, který zpěvákovi dodával opioid demerol a další nebezpečné látky. Jackson prý dokázal najednou spotřeboval 300 gramů demerolu, což je opravdu obrovské množství.

Klein byl jedním z těch hollywoodských doktorů, který pro své hvězdné klienty udělal cokoliv, jen aby na tom vydělal. Ale nebyl jen lékařem, byl také vyděračem. Klein byl jedním z lékařů, u kterých Jackson používal svých 19 falešných identit, ale Klein si vedl pečlivé záznamy o tom, na jaká jména Jacksonovi co předepsal, aby to pak proti zpěvákovi mohl kdykoliv použít.

Nicméně byl to samozřejmě Jackson sám, kdo si vypěstoval závislost na drogách a líbilo se mu to natolik, že se ani nesnažil o léčbu. A lékaři, kteří mu drogy prodávali, jen zneužívali jeho statusu feťáka. Murray dnes tvrdí, že nevěděl nic o tom, jak Jackson funguje. Neměl tušení, že chodil po doktorech a kupoval si různé opiáty. V takovém případě by ho prý sám ihned donutil k léčbě. Ale zda dnes Murray nelže, to už se zjistit nedá.

Každopádně rok 2009, kdy se Jackson kvůli finančním problémům chystal na turné This Is It, už všechno směřovalo ke špatnému konci. Režisér turné Kenny Ortega vypověděl, že se s Jacksonem prakticky nedalo pracovat, protože byl paranoidní, úzkostný a měl projevy obsedantního chování. To vše s člověkem udělají drogy. "Michael Jackson byl narkoman a byl mistr v manipulaci, protože mě zmanipuloval,“ říká v dokumentu Murray. "Nikdy jsem mu neumožňoval jeho závislost." A s tím souhlasí i detektiv Martinez.

Autorský článek, další zdroj: Page Six

 

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Tech

I detektor lži se dá podvést. Víte, jak funguje, a dokázali byste ho obelhat?