Modelka Cara Delevingne se léčí ze závislosti na alkoholu a drogách: První kocovinu měla v sedmi letech

 Celebrity 
13. března 2023 10:33 / Pavla Krejčí
  0
📷
1 fotografie v galerii
Modelka většinu života trpí závislostí Gage Skidmore / volný zdroj
Modelka Cara Delivingne byla nebývale otevřená a promluvila o svém boji se zneužíváním návykových látek a alkoholismu. Přiznala, že to začalo už v sedmi letech.

Supermodelka před časem znepokojila přátele i fanoušky, když byla těsně po svých 30. narozeninách zachycena na snímku rozcuchaná a dezorientovaná. Nikdo netušil, co se s modelkou děje, proto vyjadřovali oprávněné obavy.

Hvězda, která se proslavila už jako 18letá středoškolačka, když se stala tváří Burberry v roce 2001, si nedávno promluvila s Vogue, aby přiblížila své dětství. Tedy dobu, kdy začal její boj s návykovými látkami a alkoholem. S alkoholem začala v brzkém dětství. "Probudila jsem se u babičky v ložnici s kocovinou, v šatech pro družičku," zavzpomínala.

Když jí bylo 10 let, byly jí předepsány prášky na spaní, aby zvládla nespavost. Byla jí také diagnostikována dyspraxie - stav, který ovlivňuje koordinaci. "To byl začátek problémů s duševním zdravím a neúmyslného sebepoškozování," pokračovala Cara a vysvětlila, že to vedlo k různým formám terapie.

Rok co rok to s ní šlo z kopce. V 15 letech se zhroutila a brzy jí byla předepsána antidepresiva, která jí „zachránila život“. Jak přiznala, mnohokrát jí prášky spíše uškodily a její diagnóza nebyla úplně správná. Myslí si, že se k léčbě mělo přistupovat trochu jinak.

Cara nyní září v seriálu Carnival Row a je čtyři měsíce střízlivá. Byly však doby, kdy žila jen myšlenkami na to, jak si může ublížit. V minulosti si zvykla sebepoškozovat tím, že se udeřila hlavou o strom. A v těch nejhorších časech uvažovala, že si vezme život.

Již dříve prozradila, že matčina závislost na heroinu způsobila, že její dětství bylo velmi stresující, řekla pro Harper's Bazaar. „Každý má něco, čím si prochází se svou rodinou. Cítím, že můj život byl velmi stresující, protože v něm byl docela velký chaos, nebyla jsem si jistá, jestli jsou lidé v pořádku nebo ne."

Uběhlo již několik měsíců, co byly zveřejněny její fotky na letišti v LA, na nichž vypadala děsivě. Mezitím se vrátila na akce a vypadala svěže. Dokonce se předvedla na přehlídkovém mole při Rihannině módní přehlídce Fenty.

Autorský článek, další zdroje: Vogue, Harper's Bazaar 

Témata: Cara Delevingne
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve