Princ William a Kate navštívili dobrovolníky, kteří pomáhají v Sýrii a Turecku po zemětřesen

 Celebrity 
13. března 2023 10:19 / Pavla Krejčí
  0
📷
1 fotografie v galerii
Královský pár vyrazil podpořit dobrovolníky Wikimedia Commons / Ministry of External Affairs / volný zdroj
Princ a princezna z Walesu ve čtvrtek navštívili komunitní centrum v západním Londýně a zamířili do Hayes Muslim Center, aby poděkovali těm, kteří se podílejí na pomoci komunitám postiženým ničivými zemětřeseními v Turecku a Sýrii.

Princ a princezna z Walesu opět ukázali, jak jim záleží na dobro nejen občanů ve Velké Británii, ale také jinde ve světě. Společně navštívili Hayes Muslim Center v Londýně, aby se dozvěděli něco blíže o pomoci po událostech v Turecku a Sýrii.

Královská návštěva přišla zhruba měsíc poté, co obě země zasáhlo 6. února zemětřesení o síle 7,8 stupně. Více než 47 000 lidí zemřelo, uvádí agentura AP. Setkali se zde s organizátory a členy komunity, kteří se podíleli na poskytování nouzové pomoci oběma zemím. Centrum Hayes doposud během své kampaně vybralo přes 29 000 dolarů.

Královský pár promluvil s fundraisery podporující výzvu pomoci, jednou ze skupin byla Asociace tureckých žen. Tato organizace se minulý měsíc spojila se školami v oblasti Richmondu, aby získala finanční prostředky na kritickou misi. Proběhl prodej ve stylu bazaru. Akce vynesla přes 11 000 dolarů díky prodeji turecké kávy, domácího pečiva a origami výrobků – symbolů naděje – vyrobených místními školáky, uvádí web People.

Během návštěvy pár rovněž dostal vlastní lekci výroby origami pod vedením dvou mladých žen, které získávaly finanční prostředky výrobou stovek papírových ptáků. Jedna dívka páru řekla: „Je opravdu důležité skládat ptáky dohromady, protože čím více lidí jeden poskládá, tím větší sílu mají.

Tým Williama a Kate po jejich výletu na Twitteru napsal: „Štědrost lidského ducha je srdcem muslimského centra Hayes. Od ničivých zemětřesení v Turecku a Sýrii minulý měsíc se dobrovolníci a charitativní organizace – včetně těch, které svedl dohromady @decappeal - vybrali miliony na pomoc.

The generosity of the human spirit is at the heart of the Hayes Muslim Centre.

Since the devastating earthquakes in Turkey and Syria last month, volunteers and charities – including those brought together by @decappeal - have raised millions to help. pic.twitter.com/jIRk8QAg6S

— The Prince and Princess of Wales (@KensingtonRoyal) March 9, 2023

Princ William a princezna Kate poprvé sdíleli svou podporu lidu Turecka a Sýrie v tweetu z 9. února. „Byli jsme zděšeni, když jsme tento týden viděli trýznivé obrázky vycházející z Turecka a Sýrie v důsledku zemětřesení. Naše myšlenky směřují k postiženým komunitám a jsme rádi, že můžeme podpořit kampaň @decappeal, která pomáhá přímo na místě.“

Podporu vyjádřil i sám král Karel, který se v Londýně na Valentýna setkal s dobrovolníky organizujícími předání věcí potřebných v Turecku a Sýrii.

Autorský článek, další zdroje: agentura AP, People, Twitter

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47