Vdovec po Pilarové sklidil obrovský obdiv za to, co udělal na její památku. Splnil Evě její přání a uspořádal speciální výstavu

 Celebrity 
18. srpna 2022 13:15 / René Černý
  0
📷
7 fotografií v galerii
Jan Kolomazník zorganizoval své zesnulé ženě Evě Pilarové jubilejní výstavu Se svolením Jana Kolomazníka
Eva Pilarová byla třikrát vdaná a až v tom třetím vztahu byla šťastná a měla velkou oporu. To už roky říkali a nyní říkají i po smrti slavné zpěvačky její přátelé i kolegové. Její manžel, bývalý tanečník Jan Kolomazník jí byl velkou oporou a její památku uchovává i po jejím odchodu.

Eva Pilarová, jež zemřela před více než dvěma lety po dlouhodobém boji se zdravotními komplikacemi, byla šťastná hlavně proto, že měla vedle sebe muže, který jí byl skutečnou oporou. "Jsme si vzájemnou oporou – když Honza měl zdravotní problémy, starala jsem se já a teď zase on. Je to krásný pocit vědět, že někomu na vás záleží a má vás opravdu rád," říkávala slavná "Pilarka".

Jan Kolomazník by se klidně rozdvojil, kdyby mohl, jen aby své paní vyhověl. Staral se o domácnost, praktické věci, a dokonce i na některých vystoupeních byl po jejím boku. Proto také, když zemřela, nesl její odchod velmi těžce. "Je to už přes dva roky, ale pořád je to živé. Každá vzpomínka na Evu mi vhání slzy do očí. Pořád se s tím nemůžu nějak srovnat, i když to samozřejmě není takové jako těsně poté," svěřil se inStory.cz Jan Kolomazník.

"Mnohé kolegyně a známé mi často závidí, že mám vedle sebe člověka, který se umí postarat o všechno. A díky tomu se i já můžu věnovat naplno zpívání i fotografování a výstavám," říkávala legendární zpěvačka.

Měla pravdu. Kolomazník byl a je velmi praktický člověk. "Vařil jsem, pekl, smažil, pral, uklízel. Ale mě to vážně bavilo. A péči o Evičku jsem bral jako samozřejmost. Ona taky, když mi bylo ouvej, pečovala o mně, a tak by to u partnerů mělo být. Měl jsem štěstí, že jsem ji poznal a dali jsme to tenkrát dohromady. Když se jí něco nelíbilo, Eva to uměla dát náležitě najevo a s věcmi se zrovna nepárala, ale zase uměla uznat, když se něco povedlo, pochválit. Ona byla svá, ale úžasná ženská," svěřil se Jan Kolomazník před časem i v talk show Face To Face. 

Teď splnil své milované Evě, na jejíž hrob na pražské Malvazinky chodí několikrát týdně, její přání a naplňuje i její odkaz. Uspořádal totiž výstavu jejích fotografií i kostýmů, v nichž vystupovala.

"S radostí a s úctou upřímně děkuji svým dvěma přátelům Tomášům Slušnému a Ringelovi za přípravu, účast a vystoupení na jubilejní sté výstavě fotoobrázků a koncertních kostýmů mé milované ženy Evy Pilarové v ateliéru Kuba v Kersku...," vysekl Kolomazník poklonu svým přátelům.

"Za to, co Honza udělal a jak, mu patří obrovský dík. On tu Evičku ctí stále a bude navždy. Je to nesmírně hodnej a skromnej člověk. S Evičkou navíc měli ještě jednu úžasnou vlastnost, a to smysl pro humor. Dobré si uvědomit, kdyby Eva toho Honzu neměla, možná tu už nebyla mnoho let. Když byla vážně nemocná, krásně se o ni staral a vlastně jí z toho s pomocí léčitele i lékařů dostal. I tou svou péčí, trpělivostí a krásným přístupem," říkají mnozí přátelé Pilarové i Kolomazníka, který nyní dává dohromady knihu o své ženě, která by co nevidět měla vyjít. 

Autorský článek

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47