Přítel Olivie Newton-John zmizel a nikdo si toho nevšiml. Dodnes jde o jednu z největších záhad

 Celebrity 
16. srpna 2022 10:47 / Mirka Malá
  0
📷
2 fotografie v galerii
Kameraman možná zmizel schválně Depositphotos
S kameramanem Patrickem McDermottem začala nedávno zesnulá zpěvačka Olivia Newton-John chodit poté, co se v roce 1995 rozvedla. Po devíti letech vztahu ale McDermott záhadně zmizel a slavná zpěvačka zemřela s tím, že už se nikdy nedozví, co se vlastně stalo.

Je to rozhodně velká záhada, kterou se dosud nepodařilo vyřešit. Sama Olivia Newton-John o tom mluvila v jednom interview, které poskytla v roce 2009 a tehdy řekla, že si myslí, že díky Patrickově zmizení nikdy nenalezne klid.

A co se vlastně stalo? McDermott si v červnu roku 2005 vyrazil na noční rybaření u Los Angeles s dalšími dvaadvaceti lidmi. A věřte, nebo ne, najednou z lodi na otevřeném moři zmizel. A co hůř, nikdo si toho ani nevšiml.

Aby to celé bylo ještě horší a nevyřešitelné, početná posádka lodi na palubě sice po přistání v přístavu San Pedro našla jeho doklady a klíče od auta, které stále bylo zaparkované na přístavním parkovišti, ani to ale žádného z 21 lidí nijak nepřekvapilo. Jinými slovy, faktu, že Patrick McDermott zmizel, si všimla až jeho rodina, když se 6.července neobjevil na rodinné slavnosti. A to ještě není konec. Rodina čekala dalších pět dní, než ho policii nahlásila jako pohřešovaného.

Olivia Newton-John ještě ke vší smůle byla zrovna na propagačním turné po Austrálii, takže byla na druhém konci světa, a zřejmě to pro ni nebylo nic divného, že se jí její přítel tolik dní neozývá. Ale co se mohlo stát?

Těžko říct. Jedna z hned několika verzí mluví o tom, že McDermott nebyl pro Olivii žádné velké terno. Byl ženatý a měl syna, na kterého neplatil alimenty. Než zmizel z lodi, soud mu zpětně vyměřil platit 8 tisíc dolarů výživného na dítě, a kameraman ve dnech před svým záhadným zmizením vyhlásil bankrot s dluhem ve výši 30 tisíc dolarů.

Díky těmto finančním potížím se obecně má za to, že McDermott fingoval svoji smrt nebo zmizení a namířil si to někam do Mexika, aby tam začal nový život.

Tomu odpovídají i závěry vyšetřovatelů. Například pobřežní stráž nenašla doslova nic, co by nasvědčovalo nějaké náhodné, nešťastné události či sebevraždě, nebo dokonce násilnému trestnému činu. Nicméně jeho zmizení bylo oficiálně uzavřeno s tím, že McDermott pravděpodobně v noci spadl do moře a utopil se. Z toho důvodu byl také prohlášen za mrtvého.

Málokdo tomu ale věří. Dokonce i správce přístavu v San Pedro by dal ruku do ohně za to, že McDermotta viděl vystupovat z lodi, když se vrátila z rybářské výpravy. Tomuto tvrzení ale zase odporuje výpověď jednoho z rybářů, který byl na lodi. Ten tvrdil, že McDermotta viděl ještě asi 3,5 hodiny po vyplutí a pak už ne.

A celá kauza pokračovala dál. Nejméně šest lidí během následujícího roku nahlásilo, že McDermotta potkalo v Mexiku a jiní lidé ho tam viděli údajně i v roce 2010. Do pátrání se zapojil také soukromý detektiv, který McDermotta údajně v Mexiku našel, a podal zprávu, že McDermott pracuje na jachtě nějakého zámožného páru.

Olivia Newton-John zdánlivě McDermottovo záhadné zmizení překonala a v roce 2008 se během inckého rituálu v Peru provdala za Johna Easterlinga. Postupem let ale o McDermottově zmizení mluvila v rozhovorech hned několikrát a dávala jasně najevo, že zmizení jejího bývalého přítele stále pronásleduje. Bohužel se ani do své smrti nedozvěděla, co se vlastně tenkrát opravdu stalo, aby se se situací mohla konečně smířit. Pokud skutečně McDermott schválně utekl do Mexika, pak to vůči legendární zpěvačce bylo nesmírně kruté.

Autorský článek, další zdroj: Daily Maily.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008