Odchod Josefa Abrháma je zahalen tajemstvím. Nyní se řeší místo posledního odpočinku

 Celebrity 
19. května 2022 14:15 / René Černý
  1
📷
6 fotografií v galerii
Josef Abrhám zemřel ve věku 82 let, pouhých 11 měsíců po své manželce Libuši Šafránkové Česká televize/volný zdroj
Odchod Josefa Abrháma, který zemřel v pondělí večer ve věku 82 let, je zahalen malým tajemstvím. Ač se o něj po odchodu jeho ženy Libušky Šafránkové loni v červnu staral jejich syn Josef, herec skonal v nemocnici.

Vleklé zdravotní potíže provázely Josefa Abrháma už několik let. Jeho zdraví rozhodně náhlý odchod milované ženy, české Popelky, nepřidal. Už na jejím pohřbu všechny přihlížející jeho stav vyděsil. Značně pohublý s nepřítomným výrazem a na vozíku, tak vypadal před téměř rokem Josef Abrhám. 

"Josef na tom už tenkrát nebyl dobře, na tom kolečkovém křesle byl ještě za Libuščina života. Měl nějaké potíže s nohama, ale pořád to ještě šlo. Odchod této úžasné dámy, se kterou mne a mou paní Evičku, stejně jako s ním, pojilo dlouholeté přátelství, znamenal pro toho Pepíka asi obrovskou ránu," svěřil se inStory.cz herec Jan Přeučil.

Úmrtí Šafránkové, která zemřela krátce po operačním zákroku v nemocnici jen dva dny po svých 67. narozeninách, bylo šokem pro všechny. "Už tenkrát jsme si s Evinkou říkali, že ten Pepík tohle dlouho nezvládne. Byli na sebe napojení, byli si oporou, velmi se milovali," podotkl Jan Přeučil.

O Josefa Abrháma se jeho rodina starala vzorně a syn Josef Abrhám mladší s manželkou a dětmi, si jej okamžitě vzali k sobě do domu na Mělnicku. Právě v tomto regionu legendární doktor Blažej z Nemocnice na kraji města nebo pan Vrána ze slavné komedie Vrchní, prchni! a představitel desítek dalších filmových a televizních rolí, dožil.

Josef Abrhám zemřel podle vyjádření jeho blízkých přátel v mělnické nemocnici. Co přesně bylo příčinou úmrtí a kdy se do nemocnice z domu syna dostal, není přesně jasné. Ve stejné nemocnici a snad i na stejném oddělení zemřela před rokem a půl i herečka a dabérka Jana Andresíková. 

Hercův stav byl již nejspíš natolik komplikovaný s ohledem na věk a další obtíže, že tělo nemělo sílu dál bojovat. "Už jsou s Libuškou spolu. Strašně mně to mrzí a svým způsobem bolí, protože oni dva s Lili byli mými, mohu-li to tak říct, přáteli. Hráli mi v seriálu Stopy života, a když se o mně tehdy jako o skoro začínajícím režisérovi pochybovalo, oni tu byli, radili a chovali se úžasně. Pro toho Josefa to ale bylo svým způsobem vysvobození a už jsou tam teď nahoře s milovanou Lili spolu," prozradil redakci i režisér a herec Tomáš Magnusek, který si slavného páru nesmírně vážil. Že u něj před mnoha lety přijali role, považoval za největší čest. 

Podle vyjádření rodiny se poslední rozloučení s Josefem Abrhámem uskuteční v příštích dnech v místě, kde se loni konalo i s jeho ženou Libuškou. Tedy v kostele na Spořilově, kde oba spolu mnoho let žili. Kam budou ostatky převezeny následně, není jasné. Je pravděpodobné, že budou uloženy do hrobu v Brně, kde rodina uložila urnu s ostatky Libuše Šafránkové, tedy v jejím rodném městě. 

Autorský článek.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve