Ester Ledecká si dopřává sladké. Trenéři totiž chtějí, aby přibrala

 Celebrity 
12. května 2022 13:16 / Mirka Malá
  2
📷
3 fotografie v galerii
Přibrat nějaké to kilo navíc se Ester nedaří TV Prima
Jedna z našich největších sportovních hvězd současnosti, Ester Ledecká, letos získala svoji už třetí olympijskou medaili. Prozradila ale, že mezi nejcennější rozhodně nepatří. A promluvila také o tom, jak po ní trenéři chtějí, aby přibrala.

Ledecká se rozpovídala u Jana Krause, i když téma bylo pořád stejné, tedy její sportovní kariéra. A s tou souvisí i fakt, že si Ledecká může dopřávat tolik sladkého, kolik jen bude chtít.

Víc kilo, větší rychlost na lyžích

Na Ledeckou totiž u Krause čekal čokoládový dost a při jeho krájení se Ester svěřila, jak ji trenéři tlačí do toho, aby přibrala pár kilo. Nějakou sportovní dietou se tedy Ledecká vůbec trápit nemusí, naopak.

"Můj trenér pořád chce, abych měla víc kil. Mně to ale nejde, pořád mám nějakých 69 nebo 70 kilo od 15 let,“ prozradila Ester.  Navíc si ani nemyslí, že by jí kila navíc pomohla ve zvýšení rychlosti jízdy. "Zase bych s sebou musela tahat daleko víc kil a když dělám tu zatáčku, tlačí to na mě ještě víc,“ zauvažovala nahlas.

Zdá se tedy, že žádné přibírání na váze se tedy konat nebude. Zato medaile by Ledecká ráda přidávala jako na běžícím páse. "Novináři vždycky o mně řeknou, že olympijské zlato je pro mě nejcennější, aniž by se mě zeptali. Tak né, já mám ráda všechny medaile!“ přiznala Ester.

A i když se pomalu už blíží léto, ona zase trénuje, aby zimní sezóna byla ještě lepší, než ta poslední. "Jezdíme trénovat na ledovce, a abychom stihli ten dobrý sníh, ten ještě po ránu zmrzlý, tak musíme vstávat třeba v půl čtvrté ráno a jít na ten kopec. A já nejsem žádný velký vstávač, takže je to pro mě utrpení,“ prozradila Ester. Aby byla schopná tento rytmus držet, musí prý chodit spát v osm. "Večerní sníh už je takový rozbředlý a trenéři ho nemají rádi. Já bych byla i pro ten rozbředlý. Já s nimi většinou souhlasím, nediskutuju. Vybírám si trenéra už takového, že vím, že mi řekne něco, co mi pomůže. Teď mám poměrně nového, dva roky, italského trenéra, který dříve trénoval Nora Aksela Lunda Svindala, a ten má opravdu co říct. Je hrozně zajímavé slyšet jeho názory, protože on dřív trénoval jenom chlapy, kteří mají zase trochu jinou stopu, jsou agresivnější, takže on po mně chce, abych to taky zkoušela, což je zajímavé, ale občas dost složité,“ prozradila Ledecká něco z lyžařské kuchyně.

I pro novou sezónu počítá Ledecká s tím, že znovu bude závodit jak na snowboardu, kde je prakticky neporazitelná, tak hlavně na lyžích, kde má velké ambice. Proto má hned dva trenérské týmy. "Na lyžích mám dva trenéry, fyzioterapeuta, servisáka a maminku s tátou, když přijedou. Na snowboardu mám jednoho trenéra, fyzioterapeuta a servisáka,“ vyjmenovala své týmy Ester.

Ta v celkovém hodnocení světového poháru zakončila sezónu na 19. místě a ve své nejsilnější disciplíně, tedy sjezdu, skončila dokonce třetí. Její ambice do nové sezóny jsou tedy jasné. Nejen vyhrát nějaké ty závody světového poháru, ale především získat křišťálový glóbus.

Zdroj: TV Prima, FIS

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod