Zvrat v případu Johnnyho Deppa. Amber Heard má hraniční poruchu osobnosti. U soudu vypovídala psycholožka

 Celebrity 
28. dubna 2022 10:10 / Mirka Malá
  3
📷
2 fotografie v galerii
Heard podle psycholožky trpí hned dvěma vážnými poruchami osobnosti Depositphotos
Psycholožka během velmi sledované soudní bitvy mezi Johnnym Deppem a Amber Heard svědčila ve prospěch slavného herce a tvrdí, že Amber Heard má hraniční poruchu osobnosti.

Shannon Curry, která je licencovanou, ale necertifikovanou klinickou psycholožkou u soudu uvedla, že se domnívá, že Heard "projevuje psychologické symptomy kombinované hraniční poruchy osobnosti a histriónské poruchy osobnosti, o čemž svědčí "příliš dramatická prezentace s impresionistickou mluvou, která skutečně postrádá jakoukoli podstatu,“ vysvětlila Curry podle New York Post soudu. Curry, která ve svém svědectví poznamenala, že často pracuje s klienty z řad celebrit, založila své hodnocení na materiálech k případu, které jí poskytli Deppovi právníci, a také na dvou domluvených rozhovorech s se samotnou Amber.

Co je hraniční porucha osobnosti

Lidé s hraniční poruchou osobnosti mají narušenou schopnost racionálně vyvažovat své emoce. Z tohoto důvodu bývají tito pacienti podle National Institute of Mental Health impulzivnější, bezohlednější a nejistí, a proto mají potíže s udržováním blízkých vztahů.

Lidé s diagnózou tohoto onemocnění často bojují se zneužíváním návykových látek a jsou náchylní k výbuchům hněvu, sebepoškozování a vyhrožování sebevraždou. V souvislosti s tím mají lidé s histriónskou poruchou osobnosti tendenci mít zálibu v dramatičnosti a svým chováním vyžadují pozornost okolí. Obě tyto poruchy osobnosti popisují lidi, kteří mají škodlivý a kontraproduktivní vztah ke společnosti.

A jaké jsou pak důsledky takových duševních onemocnění pro vztah? Velké. Jde o hádky, obviňování, závislost i násilí. Navíc lidé, kteří trpí některou z poruch, jsou náchylní spěchat do vztahů ze své hluboké touhy po obdivu nového partnera a stejně rychle je ukončit, jakmile tento stav pomine. Pokud tedy měla psycholožka Shannon Curry pravdu, neměl Depp s Amber Heard šanci, i když se svými závislostmi na opiátech také určitě nebyl zrovna vzorným partnerem.

Zdroj: New York Post - Page Six, People

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve