Hvězda Cirkusu Humberto a bývalý dětský herec Pavel Mang se zase objeví ve filmu z cirkusu

 Celebrity 
02. května 2022 15:19 / René Černý
  0
📷
9 fotografií v galerii
Pavel Mang dnes a před více než 30 lety, když natáčel seriál Cirkus Humberto Se svolením Face To Face / Česká televize (volný zdroj)
Uplynulo už 35 let od chvíle, kdy režisér František Filip natočil slavný Cirkus Humberto, jeden z nejvýpravnějších seriálů vůbec. Národ si tehdy zamiloval především malého Vaška, kterého skvěle hrál dětský herec Pavel Mang. Možná by se dnes legendární režisér divil, čím vším jeho „hvězda“ prošla, co dnes dělá a že se zase vrací před kameru.

Dnes 43letý Pavel Mang se primárně herectví už mnoho let nevěnuje.  Věnoval se podnikání a nyní několik let pracuje u bezpečnostní agentury na vedoucí pozici. Jak sám přiznává, je spokojený a šťastný po pracovní i osobní stránce. Teď však přijal výzvu a dal se na politiku.

„U nás v Trubíně na Berounsku, kde žiju, byly předčasné volby. Navrhli mně na starostu a byl jsem zvolen. Jsem jako neuvolněný, takže vykonávám tuhle funkci při svém zaměstnání,“ svěřil se inStory.cz Pavel Mang.

Protože ale v září přijdou řádné komunální volby, povede více jak pěti set člennou obec do této doby. „A pak se uvidí. Pokud budou mít lidé u nás pocit, že bych měl dál Trubín vést a budu i poté zvolen, budu dělat všechno proto, aby se věci u nás ještě zlepšily. Vždycky je co zlepšovat, třeba život pro mladé rodiny, dobrou dopravní dostupnost, také aby měli občané kam umisťovat své děti do školek a do škol, a posílit komunikaci se sousedními městy, jak s Královým Dvorem, tak i Berounem a podobně...,“ prozradil Pavel Mang.

Sám si prý myslí, že může být v místě svého bydliště užitečný, ale do vyšších pater politiky prý rozhodně nemíří. Naopak se opět objeví před kamerou. „Sice v malé, ale výrazné roli policajta jsem si zahrál ve velkofilmu Artura Kaisera Cirkus Maximum. Jde o příběh z cirkusového prostředí, které je víc o artistické části než o drezuře zvířat. Moc se těším na premiéru, protože atmosféra na place byla skvělá. Artur mi volal, že má pro mě na příští rok roli v dalším filmu, který chystá,“ prozradil Mang.

Ve filmu, který právě od legendárního Cirkusu Humberto poprvé zachycuje tohle kočovné prostředí, si zahrála jména, jako Oldřich Kaiser, Radim Fiala, Petr Batěk, Hana Gregorová, Bára Mottlová, Miroslav Šimůnek nebo komička a herečka Lucie Březovská.

Naposledy se Pavel Mang objevil v epizodní roli v seriálu Osada a před tím v seriálu Hospoda. Co se filmů včetně televizních, hrál v polovině 90. let hlavně v pohádkách. V seriálu Detektiv Martin Tomsa si dokonce střihl roli prostituta.

„Zajímavostí je, že ty díly seriálu se mnou nebyly pak už nikdy reprízované. Důvodem bylo, že mě režisér Vladimír Drha obsadil do role homosexuála, který nejenom, že se tisknul k Vašutovi, ale ještě tam fotil akty. Tohle bylo nejspíš trnem v oku tehdejšímu řediteli Novy Vladimíru Železnému, který se zmínil o pořadu v konkurenční televizi, jenž by se měl vysílat s hvězdičkou a po dvaadvacáté hodině. Ta poznámka rozvířila vody v Radě pro televizní vysílání natolik, že to byla vlastně premiéra a derniéra zároveň,“ zavzpomínal Pavel Mang na období své největší slávy.

Situaci však bral takovou, jaká byla, stejně jako role, které přišly. Velké ambice k návratu k herectví prý nemá. Pokud však přijdou zajímavé nabídky, bránit se jim nebude. A ty dosavadní bere jako zajímavé zpestření svého života.

Autorský článek

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Tech

I detektor lži se dá podvést. Víte, jak funguje, a dokázali byste ho obelhat?