České osobnosti ovládly ledovec. Letošní sezonu zahájil i herec Jan Čenský

 Celebrity 
02. prosince 2021 09:14 / Ema Maxová
  5
📷
3 fotografie v galerii
Honzu Čenského hned obklopily fanynky CKPK
České hory si na zimní sezonu ještě musejí počkat a otázka také je, zda se jí dočkají. U našich jižních sousedů se už horská střediska otevřela. V Korutanech na Mölltalském ledovci se letos otevíralo ve velkém. Oslavit novou lyžařskou sezonu přijelo přes 500 Čechů a Slováků. Zahlédnout jste mezi nimi mohli i Jana Čenského, Jana Antonína Duchoslava, Martu Jandovou, Karolínu Krézlovou či Denisu Nesvačilovou, kteří si na rakouský ledovec přijeli užít první sníh a dle jejich slov i odpočinout.

První lyžovačku sezony si letos nenechal ujít ani velký lyžař, herec Jan Čenský. „Na Mölltalu se mi líbí to, že se sem lidé vracejí. Jezdím sem už skoro deset let a každou sezonu tu potkávám známé tváře. Je tu dobrá parta. Lyžování je také špička. Za mlada na lyžácích naši neměli na lyže, takže jsem měl jen běžky. Ale táta nás na nich naučil i sjezd a já vyhrál závody ve slalomu. Teď už to naštěstí není třeba,“ smál se hrdina pohádky Princové jsou na draka, který na otvíračce sklidil za písničku Dělání od Uhlíře a Svěráka obrovský potlesk od početného českého publika.

Za pravdu mu dala i herečka a moderátorka Karolína Krézlová, která byla na Mölltalu poprvé. „S cestovní kanceláří jsem na horách poprvé. Ale už se nedivím, proč to má někdo rád, ta parta lidí, která se tu sešla, je skvělá. Potřebovala jsem si odpočinout, protože právě připravuji nový televizní pořad o videohrách a trávím na tom hodně času. Tady nejen odpočívám, ale i se skvěle bavím,“ zářila Karolína, která sjezdovky sjížděla na snowboardu.

Aktivní odpočinek na jediném korutanském ledovci uvítala i herečka Denisa Nesvačilová, která se sportu věnuje od malička. „U nás to byl od malička pořád sport a nic než sport, před mým úrazem páteře jsem před sebou měla kariéru sportovní gymnastky. To už dnes sice neplatí, hýbu se ale pořád hodně. A zimní sporty miluju, v osmnácti jsem lyže vyměnila za snowboard, chytlo mě to. Baví mě, v jak netypickém prostředí člověk na snowboardu je. Sjíždíte obrovské hory zasypané sněhem. Ráda si pak sednu na tu sedačku nahoru a jen koukám okolo, užívám si to ticho, klid a dechberoucí výhledy,“ zasnila se herečka ztvárňující Karolínu v seriálu Slunečná. Ve chvíli, kdy se kvůli větru zastavily lanovky, vyhlédl si šarmantní snowboardistky Karolínu Krézlovou a Denisu Nesvačilovou tamní vlekař a nabídl se, že je vyveze na kopec na skútru. Děvčata tak měla při posledním sjezdu sjezdovku celou pro sebe.

Hřebem otevírací akce byl koncert zpěvačky Marty Jandové, která pokořila svůj vlastní rekord v nejvýše odzpívaném koncertě, blížící se téměř 3000 m n.m. Lyžařskou sezonu vítala bez alkoholu, protože jak sama říká, alkohol na lyže nepatří. „Ani za volant, ani na lyže. Jsem už přeci jen máma a bojím se, aby Marušku nesrazil nějaký machr posilněný alkoholem. Osobně mi stačí latte macchiato, lehátko a výhled na zasněžené vrcholky,“ svěřila se známá zpěvačka Marta Jandová.

Z divadla si na hory odskočil asi nejznámější lyžař českého filmového plátna, Jan Antonín Duchoslav alias Viki Cabadaj z filmu Sněženky a machři. Toho provází lyžování celý život a během sezony téměř nesundá lyže. Ty má navíc vždy nejlepší, spolupracuje s výrobcem lyží a každý rok testuje nové modely. „Lyžování miluji. Je to můj nejoblíbenější sport a jsem s ním celoživotně spjatý. Navíc to byl jediný sport, který jsem zamlada dobře ovládl a teď už si bez něj nedokážu život představit. Když zrovna nepracuju nebo nehraju, potkáte mě v zimě někde na testovacím víkendu, nebo na otvíračce sezony, jako třeba tady,“ smál se herec a vášnivý lyžař Jan Antonín Duchoslav, který svému oblíbenému sportu rozumí lépe než většina lidí a o lyžích ví všechno.

Zdroj: CKPK

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47