Felix Slováček po cévní mozkové příhodě září: Doktor mi nezakázal ani dobré jídlo, ani erotiku

 Celebrity 
16. října 2021 08:27 / René Černý
  0
📷
5 fotografií v galerii
Felix Slováček už zase jezdí se svou hudební saxofonovou show Se svolením F.Slováčka
Saxofonista Felix Slováček, který o víkendu prodělal slabou cévní mozkovou příhodu, takzvanou ataku, je už v pořádku a byl propuštěn z nemocnice v Písku. Tam skončil poté, co s partnerkou, výtvarnicí Lucií Gelemovou, jel na její chalupu do jižních Čech. Po cestě se mu udělalo špatně.

Slováčkovi se motala hlava, zvracel a bylo mu celkově slabo. Proto okamžitě Gelemová zamířila do nejbližší nemocnice. Štěstím bylo, že narazili na písecký špitál, kde mají jako jedni z mála v republice takzvané Iktové centrum pro pacienty, kteří prodělají mozkové příhody. 

"Už je to v pořádku, cítím se dobře, byla to mozková ataka, naštěstí se ta sraženina nedostala do mozku," svěřil se inStory.cz Slováček. 

"Lékař mi řekl, abych se hlídal, ale nezakázal mi ani dobré jídlo, ani erotiku," dodal s úsměvem hudebník a stále manžel Dády Patrasové. Ta se paradoxně cítila hrozně, když mu nabídla, že za ním do špitálu přijede, protože o něj měla strach, ale on ji odmítl.

Lucie Gelemová se o Slováčka postarala a vyzvedla ho v pondělí v nemocnici, pak zamířili zpět do Prahy, kde si dal večeři s dcerou Aničkou Julií Slováčkovou. Teď se saxofonista chystá na svá další vystoupení.

Za pár let bude Slováčkovi osmdesát a jak lékaři, tak jeho přátelé se shodují, že by na sebe měl být opatrný a měl by zvolnit. Známý hudebník si to ale nebere příliš k srdci, protože mezi lidmi je mu nejlépe. Proto se také už v jihočeském Písku zúčastnil filmového festivalu, který tu každoročně organizuje Filmová akademie Miroslava Ondříčka. 

"Cítím se skvěle, nic mi nechybí a jsem rád, že jsem zase mezi lidmi a mladými lidmi, kteří jsou velmi šikovní a nadaní. Mám rád talentované lidi," dodal Slováček. 

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47