Princ Charles měl obavy o barvu pleti budoucích dětí prince Harryho a Meghan. Vyvolal tím rodinnou roztržku

 Celebrity 
30. listopadu 2021 09:42 / Mirka Malá
  0
📷
2 fotografie v galerii
Budoucí britský král měl vyvolat onu kauzu s rasovou otázkou Shutterstock
Nová kniha tvrdí, že princ Charles spekuloval o barvě pleti budoucích dětí prince Harryho a Meghan Markle, a vyvolal tak roztržku mezi párem a britskou královskou rodinou.

Tak se to podle dobře informovaného zdroje v knize autora Christophera Andersena skutečně stalo.  Zdroj uvedl, že 27. listopadu 2017, tedy ve stejný den, kdy bylo oficiálně oznámeno zasnoubení prince Harryho a Meghan Markle, princ Charles přemítal se svou ženou Camillou: "Zajímalo by mě, jak budou jejich děti vypadat?“ Zdroj dále uvedl, že Camilla byla otázkou poněkud zaskočena a odpověděla: "No, naprosto úžasně, jsem si jistá."

Charlese barva pleti jeho vnoučat znepokojovala

A proto se Camillou nenechal odbýt a pokračoval. "Chci říct, jaká by mohla být pleť jejich dětí?" Nicméně mluvčí prince Charlese tuto událost rázně popírá. "Toto je fikce a nestojí za další komentář." Mluvčí Harryho a Meghan na žádosti o komentář nereagoval. Andersen se pozastavuje nad tvrzením, že Charles je onen nejmenovaný starší člen královské rodiny, kterého Harry a Meghan, jejíž matka je černoška a otec běloch, senzačně obvinili během svého šokujícího rozhovoru s Oprah Winfrey z rasismu.

V březnovém rozhovoru Meghan řekla, že byly "obavy a rozhovory o tom, jak tmavou by mohl mít její a Harryho syn pleť, až se narodí." To byly rozhovory, které vedla rodina s Harrym. Autor knihy kauzu prezentuje tak, jako by se Charlesovy zvědavosti chopili a překroutili ji zákeřní dvořané, kteří jí dali rasistický nádech. Andersen ukazuje prstem na skupinu vysoce postavených palácových poradců. "Otázka, kterou položil Charles, se méně nevinným způsobem rozléhala po sálech Buckinghamského paláce,“ píše Anderson a popisuje zákulisní hry elitářské kliky. Jejich drby se soustředily na to, jak by  královská rodina vypadala v situaci, kdyby pleť malého Archieho byla skutečně tmavší.

Kniha také odhaluje Harryho frustraci poté, co si stěžoval Charlesovi, který podle jiného zdroje řekl princi, že je přecitlivělý. Tento nesympatický názor sdílel i William, který údajně označil komentář k tónu pleti za netaktický, ale podle něho se nejednalo o známku rasismu v rodině. Dále čtěte: Co se děje v monackém knížectví? Princezna Charlene je v tajném nemocničním zařízení a její manžel mlží.

Zdroj: NY Post.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Vodu z rýže byste neměli vylévat do odpadu. Důvod vás možná překvapí

Tech

8 mýtů o hybridech, které vám brání vytěžit z tohoto pohonu maximum