Tady Hana Maciuchová odpočívá věčným spánkem. V kraji, odkud pocházela

 Celebrity 
08. října 2021 08:41 / René Černý
  0
📷
6 fotografií v galerii
Hana Maciuchová odpočívá věčným spánkem ve svém rodném kraji Se souhlasem Davida Sváka a Divadla Na Vinohradech
Téměř devět měsíců uplyne od úmrtí Hany Maciuchové, jedné z nejoblíbenějších českých hereček. Její odchod byl pro mnohé kamarády, kolegy, ale i fanoušky velkým šokem. Její ostatky však nespočinuly na pražském Vyšehradě, kde byl pohřben její partner Jiří Adamíra, ale tam, kde to milovala.

Hrob Hany Maciuchové, která koncem ledna ve věku 75 let podlehla zákeřné rakovině slinivky, najdou její příznivci až u Olomouce. Urna s ostatky byla uložena do rodinného hrobu v místní části Chválkovice. Právě k Olomouci měla představitelka mnoha filmových, televizních a hlavně divadelních rolí velmi blízko. Narodila se ve Šternberku u Olomouce a poslední týdny svého života prožila také v rodném kraji.

"Poslední chvíle svého života žila a také odešla tam, kde jí bylo nejlépe, ve svém kraji," řekli její přátelé a blízcí, kteří věděli, že slavná herečka má přesně vyměřený čas, kdy se jí zákeřná nemoc vrátila. Zatímco mnozí kolegové z Divadla Na Vinohradech netušili, že je stav tak vážný, její nebližší tušili. 

Proto Maciuchová odjela na podzim loňského roku do rodné Olomouce. Tam také strávila v nemocnici posledních pár dní.  Přála si zde také po smrti spočinout. Její věrní fanoušci z okolí chodí k hrobu ve Chválkovicích, zapálí svíčku, položí květinu a zavzpomínají. Asi nejvíce se hrob rozzáří už za pár týdnů na Dušičky. 

"Hrobeček Haničky Maciuchové. Tady odpočívá skvělá česká herečka," řekl  k místu posledního odpočinku její fanoušek David Svák, který také pořídil fotografii rozlehlého hrobu. Ten patří rodině Hany Maciuchové a věčným spánkem tam spí větší část jejích blízkých.

Maciuchová chybí mnoha lidem, hlavně kolegům. Byla vždy brána jak jako komediální herečka, tak i představitelka charakterních rolí. Lidé si ji oblíbili například v Krkonošských pohádkách, kde hrála Anče, spolu s Jaroslavem Satoranským byla poslední žijící z celé party. "Dnes už jsem to bohužel jenom já. Hanky odchod byl pro mně velkou ranou a ztrátou. Byla to úžasná dáma, skvělý člověk," řekl po jejím úmrtí herec, který před rokem přišel o milovanou manželku. Zemřela na stejný typ onemocnění jako Maciuchová. 

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47