Zpěvačka Adele a její honba za štíhlou postavou. Odborníci tvrdí, že riskuje zdraví

 Celebrity 
11. října 2021 08:07 / Mirka Malá
  0
📷
2 fotografie v galerii
Hrozí Adele fyzické problémy? Sony Music
Adele se stále může chlubit skvělou postavou poté, co po rozpadu svého manželství začala intenzivně hubnout. Nejprve držela přísnou dietu podporovanou cvičením a nyní dokonce cvičí i třikrát denně.

Na opačném konci intenzivní tréninkové rutiny Adele mohou ale existovat dlouhodobá zdravotní rizika. A protože sama třiatřicetiletá zpěvačka prozradila pro Vogue, že se stala závislou na cvičení dvakrát až třikrát denně, lékaři ji varují, že by tato rutina mohla mít nepříznivé účinky na svaly, klouby a imunitní systém.

Takové cvičení je zkrátka moc

"Udržování pravidelného cvičení je základním prvkem zdravého životního stylu," řekl hlavní lékař John Whyte pro The Post. "Ale cvičit dvakrát až třikrát denně je příliš mnoho." Podle Whytea má nadměrné cvičení často za následek mnoho zranění z nadměrného opotřebení. "Když cvičíme, zatěžujeme svaly, kosti a orgány," řekl. "A pokud nedáme těmto částem těla šanci se po zátěži uzdravit, jejich funkce se mohou začít zhoršovat." 

Whyte rovněž poznamenává, že takovéto sériové cvičení může také snížit imunitní funkci těla. "Když to v posilovně přetížíte, zatěžuje to vaše tělo a svaly," vysvětlil Whyte. "Vaše tělo pak produkuje kortizol v reakci na tento chronický stres," dodal. "A zvýšené hladiny kortizolu mohou potlačit schopnost imunitního systému chránit se před nemocemi." Ale v případě zpěvačky Adele cvičení přispělo k tomu, že Adele zhubla o několik desítek kilogramů a ona sama připisuje své emocionální zdraví své posedlosti cvičením. "Posilovna se stala místem, kde trávím čas," řekla Adele pro Vogue a dodala, že navzdory předchozím informacím, že držela dietu sirtfood, nedržela prý vůbec žádnou konkrétní dietu.

Místo toho dodržuje přísnou rutinu kardio a silových tréninků pod vedením výkonnostního specialisty a na vlastní naléhání si nechala zvýšit tréninky na několik denně, navzdory dlouhodobým problémům se zády. "Nikdy to nebylo o hubnutí," dodala. "Říkala jsem si, že pokud dokážu své tělo fyzicky zesílit a dokážu to cítit a vidět, pak možná jednoho dne mohu fyzicky posílit své emoce a mysl."

"Cvičení je medicína," potvrzuje Whyte. "Když cvičíme, naše tělo uvolňuje endorfiny nebo šťastné hormony a my zažíváme velkou energii a pozitivitu." Nadměrné cvičení však může po čase způsobit duševní a emocionální vyhoření, které může časem snížit fyziologické odměny. "Kromě rizika zranění způsobených nadměrným opotřebením těla a stresových zlomenin se příliš mnoho cvičení v průběhu času začne jevit spíše jako práce než jako potěšení, a to může snížit radost, kterou z toho máme." Dále čtěte: Jak hubnou české modelky a čemu se ve stravě vyhýbají, když se chtějí rychle dostat do formy.

Zdroj: NY Post.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve