Pohodlí, klid a sladké nicnedělání není nic pro ni. Andrea Kalivodová se nezastaví ani o dovolené

 Celebrity 
25. srpna 2021 14:24 / Ema Maxová
  0
📷
7 fotografií v galerii
Andrea Kalivodová  Peugeot / se souhlasem A. Kalivodové
Andrea Kalivodová je nejen nesmírně nadaná pěvkyně, zvládá také mnoho dalších rolí. Kromě hraní v divadle a koncertování také učí na konzervatoři, a především je skvělou matkou svým dvěma synům, kterým se opravdu hodně věnuje.

Sedmiletý Adrian a čtyřletý Sebastian jsou navíc nesmírně aktivní a stejně jako jejich máma, ani oni chvíli neposedí. Andrea má tak neustále o zábavu postaráno. Jak to všechno zvládá? Hlavním důvodem je to, že je pořád v pohybu, a to i o dovolené.

„Letos jsme vyrazili s celou rodinou do Tater. Měla jsem tam dva koncerty v Tatranské Lomnici, takže jsme to spojili dohromady. Naši kluci jeli do slovenských velehor poprvé a byli nadšení. Skoro každý den jsme vyráželi na túry. Byli jsme na Hrebienku, na Skalnatém plese a prošli jsme i velký kus Nízkých Tater. Hodně jsme sportovali, stále jsme měli co dělat, a to se nám opravdu moc líbilo. Mám z této dovolené skutečně dobrý pocit. Navíc se nám neskutečně vydařilo počasí, stále kolem 20 stupňů a sluníčko.“

Kdo má rád komfort, zvolil by zřejmě nejpohodlnější cesta do Tater, a to vlakem. V lůžkovém vagonu se dá poměrně pohodlně vyspat, a dokonce si můžete přepravit vaše auto až do Popradu. Andrea ale nevolí cestu největšího komfortu. Vydala se na Slovensko autem a celou cestu pojala jako zážitkový roadtrip. Dlouhé hodiny za volantem jí vůbec nevadily, naopak.

„Pořídila jsem si plug-in hybridní Peugeot 3008. Je to čtyřkolka s výkonem 300 koní. Jízda s ním je lehká, svižná a zábavná, tak proč nespojit příjemné s užitečným? Vzali jsme to přes Zlínsko, kde mám spoustu přátel, takže jsme se hodně zastavovali, setkávali se s lidmi, kochali se krásnou moravskou krajinou… Prostě, cesta je cíl, a tentokrát to platilo dvojnásob,“ pochvaluje si Andrea.

Cestování autem je o to příjemnější, když víte, že vás nepálí vysoká cena paliva ani vyprodukované emise CO2. Plug-in hybridní Peugeot si totiž vystačí jen s 1,3 litru benzínu na 100 kilometrů. Emise CO2 pak nepřekročí 30 g na kilometr, což je pro Andreu vzhledem k jejímu ekologickému cítění důležité. Co když ale baterie, která pohání elektrický motor, dojde? V Národním divadle je nabíječka, doma Andrea jednoduše připojí vůz do zásuvky, na dlouhých cestách už to ale tak snadné není.

„Trochu jsem se bála, že jakmile se baterie v autě vybije, budeme zbytečně vozit 300 kilo mrtvé váhy a spotřeba auta vyletí nahoru, to se ale naštěstí nestalo. Překvapilo mě, kolik je po Česku a Slovensku míst, kde se dá v pohodě dobíjet. My jsme například měli dobíječku přímo před našim hotelem ve Starém Smokovci.“

To, že by si Andrea po fyzicky náročné dovolené oddechla, zřejmě nehrozí. Okamžitě se totiž pouští do práce. Čeká ji mnoho různých projektů, mimo jiné i série koncertů v rámci turné Carmen a jiné lásky, takže si rozhodně žádné lenošení nemůže dovolit. A vlastně o něj ani nestojí.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve