Roky plné bolesti a utrpení! Tenhle český herec a idol dívek zemřel ve slepotě!

 Celebrity 
30. dubna 2016 03:01 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Jaroslav Drbohlav zemřel slepý! archiv ČT
Už 31 let uplynulo od smrti Jaroslava Drbohlava, talentovaného herce, kterému osud vyměřil na tomto světě jen velmi krátký čas.

Bratr herečky Jany Drbohlavové v mládí onemocněl cukrovkou a postupně i přes péči lékařů přicházel o zrak. Když 28. dubna 1985 zemřel, byl již téměř slepý. Smrt pro něho byla vysvobozením, bolest a beznaděj mu sebraly vůli a poslední síly žít.

Jaroslav Drbohlav měl přitom našlápnuto stát se hvězdou českého filmu. Když si ve svých deseti letech zahrál ve snímku Jurášek, filmoví a televizní tvůrci mu prorokovali velkou budoucnost. Jako pětadvacetiletý mladík okouzlil všechny "náctileté" divačky ve filmu „My ztracený holky“, ale rolí, která ho nejvíce proslavila, byla bezesporu úloha pobočníka prince ve Vorlíčkově pohádce Tři oříšky pro Popelku.

Od roku 1976 hrál Drbohlav v tehdejším Realistickém divadle, ale kvůli nemoci se musel své milované práce vzdát. V roce 1983 ještě natočil dva snímky, které se nakonec staly jeho posledními. V historickém filmu Putování Jana Amose si zahrál pacholka a ve filmu Samorost pak vysokoškolského asistenta.

Choroba ho připravila o vysněnou budoucnost a nakonec bohužel i o život. Jaroslav zemřel v pouhých osmatřiceti letech na selhání jater
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Objevte nejnovější kolekci minišatů Reserved. Letní inspirace, které uchvátí!

Styl

Trápí vás ztráta pružnosti kůže, dehydratace či akné? Udržet si hezkou pleť vám pomůže inovativní...

Dům a zahrada

Proč nejsou kočky tak věrné jako psi? Psi potřebují lásku, kočky jistoty