Smutná zpráva: Viktor Preiss končí!

 Celebrity 
27. dubna 2016 04:54 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Viktor Preiss se cítí být unavený, proto odchází. Chce více odpočívat a trávit čas s rodinou! archiv ČT
Dlouhých 33 let byl členem souboru Divadla Na Vinohradech, teď končí. Skvělý herec a dabér Viktor Preiss se rozhodl odejít do důchodu. Do konce divadelní sezóny dohraje své závazky a pak sbohem. Po Ladislavu Frejovi, Haně Maciuchové, Gabriele Vránové a dalších končí i on angažmá na prestižní scéně, kam se ještě před časem chodilo takzvaně na herce.

Preiss prý neodchází ve zlém a rozhodně za tím nejsou spory s ředitelem divadla Tomášem Töpferem. Preiss se zkrátka jen rozhodl. „Je to docela obyčejné osobní rozhodnutí v přátelské shodě s vedením, čili nezasluhuje speciální mediální pozornost," říká slavný herec, který v Divadle Na Vinohradech odehrál desítky a desítky představení.

Preiss, který má také léta potíže s depresemi a dokonce se i léčil, což zdědil i jeho syn Martin, jenž má za sebou i demonstrativní pokus sebevraždy, a jehož žena Jana se nyní také léčí se zdravotními problémy, si chce odpočinout, více být s rodinou a užívat si volna.

"Je to velká škoda, že odcházejí skvělí herci. Je smutné sledovat, že odcházejí ti nejlepší a žádní takoví už nebudou," myslí si divačka divadla paní Alena Zábrodská.

Preiss se bude dál občas věnovat televizi, rozhlasu a nevylučuje, že by se někdy mohl externě k divadlu vrátit. Teď to prý ale není na pořadu dne. A už prý ví, jak stráví chvíle volna na jaře a v létě - na své milované chalupě u jihočeské Třeboně, kde nabral vždy síly do další práce.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Objevte nejnovější kolekci minišatů Reserved. Letní inspirace, které uchvátí!

Styl

Trápí vás ztráta pružnosti kůže, dehydratace či akné? Udržet si hezkou pleť vám pomůže inovativní...

Tech

Vlastnit či nevlastnit? Auto na „operák“ je dostupnější než kdykoli předtím