Děsivé a neuctivé! Tělo kreslíře Káji Saudka je stále v mrazáku! Proč ho ještě nepohřbili?

 Celebrity 
16. dubna 2016 04:54 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Slavný kreslíř Kája Saudek stále nebyl pohřben. Nebylo pro něj doposud odpovídající místo! archiv
Proč ani devět měsíců po smrti nenašel geniální velikán českého komiksu Kája Saudek věčný klid. Proč jeho tělo nebylo stále pohřbeno a je nadále v mrazáku jedné z pohřebních služeb? Důvod je prostý. Ještě nebylo umožněno jeho pozůstatky uložit do hrobky. Doposud se čekalo na místo.

Ne snad, že by nebylo v Praze dost hrobů, ale protože jeho rodina, především manželka chce, aby spočinul v hrobce na Slavíně, prostě to stojí čekání a neskutečné peníze. Uložení zesnulého, dnes už v zinkové rakvi musí být speciálně povoleno a přišlo na nejméně 100 tisíc korun. Den v mrazícím boxu přijde na 300 až 1000 korun a podle platných předpisů musí být tělo od šestého dne od úmrtí nikoli v chladících, ale mrazícím boxu.

Mnozí to považují za neuctivé. "Nechápu, proč ho nepohřbili? Jen proto, aby byl na Slavíně? Vždyť je jedno, kde bude. Pro nás, co jsme ho měli rádi, je důležité jaký byl, co vytvořil, ne kde je jeho tělesná schránka." míní jedna z kamarádek Káji Saudka.

Jenže na Slavíně se čekalo, než se uvolní prostor, než během čtvrt roku komise rozhodne, zda je Saudek dostatečně slavný na to, aby mohl spočinout mezi herci či spisovateli obrovské společné hrobky.

Stále tak musí slavný kreslíř čekat, a to přesto, že skoro devět let před tím, než zemřel, byl v kómatu. Dusil se kdysi údajně rohlíkem. Jeho bratr, fotograf Jan Saudek přitom nedávno uvedl, že se Kája Saudek dusil zvratky poté, co se měl probudit silně opilý.

Jak to opravdu bylo, je vlastně jedno. Důležité je, aby konečně našel klid a byl uložen do důstojné hrobky. Stát by se tak mělo prý ještě teď na jaře.
Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod