Tihle slavní uzavřou smlouvu se samotným ďáblem!

 Celebrity 
15. dubna 2016 11:35 / redakce
  0
📷
3 fotografie v galerii
Většina z osazenstva nového muzikálu Mefisto, který režíruje Filip Renč! Muzikál Mefisto
Odnepaměti šlo mnohým podvodníkům pouze o zisk. Láká-li vás proto někdo na věčné mládí, dejte si pozor! Můžete se totiž svou duší upsat ďáblu! Po staletí známý příběh o Faustovi, který tuto situaci zažil na vlastní kůži, Vám může být výstrahou. Divadlo Hybernia, jedno z nejmodernějších muzikálových divadel, bude letos na podzim slavit 10. výročí od jeho slavnostního otevření a tak se chystá nový "ďábelský" muzikál!

Producent divadla se proto k této příležitosti rozhodl přijít s novým zpracováním klasického námětu ďáblovy nabídky ve výpravném muzikálu na faustovské téma MEFISTO, který se poprvé představí divákům 1. listopadu 2016.

Zdeněk Zelenka, autor libreta, se k muzikálu řekl: „Děláme muzikál a tento žánr má svá pravidla, takže nejde o nějakou adaptaci či novou dramatizaci slavného Goethova díla Faust. Základní Faustovu volbu jsem se ve scénáři pokusil zpracovat tak, aby odpovídala požadavkům na současný moderní muzikál.“

Kromě tohoto velikána na muzikálu pracují samé známé osobnosti jako režisér Filip Renč, Daniel Barták autor hudby, Daniel Dvořák scénograf, Jan Růžička kostýmní výtvarník či Leona Qaša Kvasnicová. která se postará o choreografie.

„Hudba i pojetí budou velmi dynamické. Nebude přímo odpovídat titulu Mefisto. Aby si lidé nemysleli, že půjdou na nějakou depresi nebo na nějaký hluboce psychologický příběh s temnou hudbou. Bude to zábavná show o lásce, o touze po mládí, o tom, poprat se sám se sebou a s vlastním osudem. Bude to krásná podívaná i pro rodiny s dětmi," slibuje režisér Filip Renč.

Hlavním titulem díla je: Chcete znovu prožít mládí? Proč ne, domluvte se s ďáblem! Někteří umělci už to tím pádem udělali, protože přijali roli. Ne snad, že by sepsali smlouvu se satanášem, ale rádi by omládli. Mezi hlavní aktéry patří: Josef Vojtek, Jan Kříž, Petr Ryšavý, Karolína Gudasová, Iva Marešová, Hanka Křížková, Markéta Procházková, Dita Hořínková, Tomáš Trapl, Jaromír Dulava, Michal Novotný, Renata Podlipská, Lukáš Randák či Martin Pošta a další.

Hlavní roli Mefista ztvární muzikály protřelý Josef Vojtek. „Po dlouhé době přichází muzikál se vším všudy! Zajímavé téma podpořené skvělým libretem Zdeňka Zelenky, “Velká” originální hudba, profesionální tým lidí v produkci a v neposlední řadě skvělé obsazení rolí.“

Na roli se těší i držitel Thálie Honza Kříž, který si zahraje roli fausta v mladém těle Andreucia. „Když jsem se začetl do scénáře, role mě nadchla. Takové role jsou pro herce jako dárek. Jako Andreucio mám možnost vystřídat několik naprosto odlišných poloh. Ta postava je hodně bohatá, není ani úplně kladná, ani záporná, má hodně prostoru na jevišti, jak hereckého, tak pěveckého“,řekl.

Roli hospodské ztvární Hanka Křížková, která má za sebou už přes 20 muzikálů. „Moje role je krčmářka Giulieta. Je svérázná, energická, se smyslem pro humor a ke všemu miluje chlapy - tak to už je důvod, proč se na roli těšit,“ s úsměvem popisuje svoji roli. „S Filipem Renčem jsem již pracovala několikrát, jak v divadle, tak ve filmu. Je to 100% profík, tak se moc těším!. A klidně bych ráda o pár let omládla," dodala s úsměvem sobě vlastním Křížková, jenž za poslední půl rok zhubla neuvěřitelných 18 kilogramů a příští rok oslaví životní jubileum!
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod