Zemřela hodně známá česká herečka s téměř neznámým jménem. Bylo jí 91 let!

 Celebrity 
14. dubna 2016 12:30 / redakce
  0
📷
3 fotografie v galerii
Věra Kubánková zemřela ve věku 91 let! archiv
Nebyla snad zásadnější inscenace, film, pohádka, především v průběhu 80. a 90. let, kde by tato herečka nehrála. Bohužel včera Věra Kubánková zemřela. Bylo jí 91 let. Její jméno řadě diváků nic neříkalo, její tvář ale ano.

Někteří lidé si mysleli, že Věra Kubánková je už dávno po smrti, ovšem ona žila řadu let a dokonce si zahrála naposledy ve filmu Kobry a užovky babičku bratrů Hádků.

Úmrtí oznámilo vedení Divadla Na Jezerce Jana Hrušínského, kde Kubánková stále, i přes svůj věk, působila. Zde po 11 let hrála třeba v inscenacích Lásky paní Katty, Petrolejové lampy, Ženitba a naposledy v roli napsané přímo pro ni, ve hře Komedianti. Čest její památce, nikdy na ni nezapomeneme,“ uvedl ředitel divadla Jan Hrušínský.

Na facebooku dal vzpomínku s herečkou i mladý herec Václav Šanda, který se proslavil rolí Štěpána v Troškově pohádce Čertova nevěsta. "Z naší poslední Vraždy na faře 22.2.2016.Bude se mi stýskat... Děkuju !!!," napsal Šanda na svůj profil a přidal společné foto s Věrou Kubánkovou.

Ta před skoro dvěma lety oslavila přímo na jevišti Na Jezerce své 90. narozeniny. Popřát ji přišla řada kolegů a přátel. Příčinou úmrtí byl zřejmě pokročilý věk a srdeční příhoda. Právě se srdcem měla prý oblíbená herečka problémy. I tak se dožila úctyhodného věku.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Vodu z rýže byste neměli vylévat do odpadu. Důvod vás možná překvapí

Tech

8 mýtů o hybridech, které vám brání vytěžit z tohoto pohonu maximum