Naštvaný režisér Hřebejk: Nenechal na nikom niť suchou! Dá mu ještě někdo korunu?

 Celebrity 
11. března 2016 04:54 / redakce
  0
📷
2 fotografie v galerii
Jan Hřebejk se pustil velmi ostře do některých producentů! archiv
Režisér Jan Hřebejk je ten poslední, kdo by si mohl stěžovat. Jeho filmy mají úspěch, sklízí i České lvy a na filmy nemá problém sehnat peníze. Přesto naříká! Čeští producenti jsou však podle něj obejdové, které si ničeho neváží.

Hřebejk se pro pořad Limuzína Míry Hejdy rozpovídal zřejmě nejen díky své zkušenosti, ale i dalších kolegů. Už to samo o sobě, že režisér je dnes ten poslední, který může mluvit do obsazení rolí, vadí nejen jemu, ale i další. Kdo platí, rozhoduje a je často lhostejné, zda ten člověk umí hrát nebo ne.

Český filmový průmysl je podle Jana Hřebejk prý doslova prošpikovaný samozvanými gangstery, kteří nemají k ničemu respekt.

„Způsob, jakým se filmy produkují pro celý svět, pro Hollywood, nemá nic společného s tím, co se děje tady. Tady si na producenty hrají takoví obejdové, kteří jsou na půl gangsteři a napůl producenti. To jsou lidi, kteří mají pocit, že když režisérovi poroučí, kdo tam bude hrát, mění svévolně hudbu nebo nechávají předabovat herce, což se mně neděje, jinak bych vraždil, tak si myslí, že to takhle ten film vzniká,“ řekl režisér v pořadu moderátora Míry Hejdy.

Autor mnoha filmů, včetně legendárních Pelíšků si ještě ale přisadil a opravdu nenechal na nikom niť suchou!

„Producenti ve světě jsou tak trošku gangsteři, ale svému řemeslu na rozdíl od těch českých rozumí. Ve světě ta práce má hlavně efekt. Tady ne. Tady se spousta věcí povede z leknutí a některé věci fungují ze setrvačnosti. Nebo na tu setrvačnost spoléhají. Třeba Decibely lásky. Nic proti tomu. Takhle vznikají filmy po celém světě, že v tom někdo začichá prachy a vyrobí film. Proč ne,“ šťouchl si do Michala Davida Hřebejk.

To, že film sice vydělal zhruba 15 milionů korun, ale kritika ho ztrhala a někteří diváci dokonce po dvaceti minutách odcházeli z kina, už známý režisér nekomentoval.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008