Troškovy Babovřesky: Největší tajemství odhaleno! Víme, kdo v nich měl původně hrát!

 Celebrity 
09. března 2016 04:01 / redakce
  0
📷
3 fotografie v galerii
Babovřesky lámou rekordy! Jejich obsazení mělo být původně poměrně zásadně jiné! archiv filmu
Mnozí je kritizují, shazují je, filmoví kritici se můžou zbláznit, ale ony přesto trhají divácké rekordy. Zkrátka komedie Babovřesky Zdeňka Trošky, jejichž třetí díl tento týden vysílala televize Nova, se prostě stávají fenoménem. Jejich sledovanost byla 1,3 miliony diváků. Neuvěřitelné. VIPstory.cz také odhalilo, že původně měl v lidových taškařicích z jižních Čech hrát úplně někdo jiný!

„Lidi se chtějí bavit, zapomenou na chvíli na všední starosti, na nic nemyslet. Já jsem nikdy neřekl, že Babovřesky jsou nějaké umění nebo hlubokomyslný ponor do duše člověka. Od začátku říkám, že je to taková „volovina pro zasmání“, která má za cíl lidi pobavit, rozesmát, a to se mi splnilo,“ svěřil se VIPstory.cz Zdeněk Troška, který je sice pranýřován, jak špatné filmy točí, ale ony mají paradoxně největší sledovanost ze všech.

Například Babovřesky 1 měly v kinech přes 650 tisíc diváků a trhly rekord v nejnavštěvovanějších českých filmech desetiletí. S dalšími dvěma díly to bylo sice slabší, ale producenti rozhodně neprodělali. Naopak. A sledovanost v televizi? Pohádka a zbožné přání každého producenta a režiséra.

„K čemu by mi bylo deset Českých lvů a různých cen, kdybych dopadl jako někteří moji kolegové, kteří mají sice film ověnčený nevím čím vším, ale do kina přijde od dvou do dvaceti tisíc lidí. Nedělám filmy pro kritiky, ale pro lidi. A jen čas ukáže, co si lidi zamilují a co ne. Vždyť moje Slunce, sena jsou toho důkazem. Kdybyste viděli, jak na mě plivali, pomlouvali, když jsem natočil první a druhý a pak třetí díl Sluncí a dneska? Kde jsou jejich kritiky a kde tyhle filmy,“ říká o nejúspěšnějších komediích posledních třiceti let Troška.

Jenže slavné Babovřesky, které byly také hodně dobře a zajímavě obsazené mají své velké tajemství. A také trochu umělecky smutné. Protože některé hlavní role měli hrát úplně jiní herci.

Například vrchní drbu Horáčkovou mohla namísto Jany Synkové ztvárnit Jiřina Bohdalová. Nakonec se ale prý producenti s režisérem dohodli, že obsadí méně „slavnou“ herečku, i když známou. Ale protože Bohdalka hrála pořád a všude, chtěli zkusit právě Synkovou z Ypsilonky. A ukázalo se to jako dobrý tah.

Starostu Stehlíka neměl původně hrát Pavel Kikinčuk, který začínal právě u Zdeňka Trošky v Babovřeskách. „Původní vize byla, že tu roli bude hrát Ondřej Vetchý, který ale roli odmítl. Prostě v tom nechtěl hrát,“ prozradila VIPstory.cz členka štábu, který film po tři roky na jihu Čech točil.

Podobně prý vypadalo obsazení role docentky Dobromily Dočistilové, kterou neměla hrát skvělá Tereza Bebarová, která ovšem roli správě povýšila. „Nabídka byla pro Simonu Babčákovou, která taky roli odmítla. Zřejmě jí nebyla dost dobrá. Prý nechtěla hrát v takových podivných filmech. No, a když člověk vidí, v čem všem hrála, pak si člověk říká, že asi ani nevěděla, co říká,“ dodal zdroj.

A dokonce faráře Šoustala mněl hrát také někdo úplně jiný. Namísto Lukáše Langmajera měl být údajně Ondřej Sokol. Ten ovšem roli taky odmítl, prý se slovy, že je zaneprázdněn. Podle některých mu ale možná nebyla dost dobrá.

Naopak svou roli měla téměř od začátku jistou Veronika Žilková, jako starostová Stehlíková. A právě ona sama čelila narážkám ze strany některých kolegů. „Ptali se mě, proč v tom hraju, a jestli vím, co dělám, a proč jsem přijala něco tak hloupého. Tak jsem říkala, že za prvé jsem herečka, takže beru role jak přicházejí a za druhé dneska jsem šťastná a je mi ctí hrát v komediích, které jsou úspěšné, a které dělal Zdeněk Troška, protože je to boží člověk,“ nechala se slyšet Žilková.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008