Zemřel Kája Saudek. Co na to jeho bratr?

 Celebrity 
26. června 2015 14:40 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Kája Saudek byl 9 let v kómatu archiv
Po 9 letech v kómatu zemřel ve věku 80 let v pátek malíř a komiksový kreslíř Kája Saudek. Ještě před pár týdny jeho manželka tvrdila, že Saudek už není v kómatu a komunikuje. Což byl i podle mnoha lékařů nesmysl.

Saudek byl po létech v klasickém kómatu ve stavu "bdělého koma", tedy v situaci, kdy mohl mít otevřené oči, ale téměř nevnímal.

Jeho manželka Johana se snažila média krmit historkami, že Kája je vlastně téměř v pořádku. Před týdnem v pražském Tančícím domě dokonce zahajovala výstavu obrazů svého manžela, na kterou přišla řada celebrit. Nikdo netušil, že slavný kreslíř má před sebou pár dní života.

Jeho bratr, slavný fotograf Jan Saudek jej prý miloval. Navštívit ho ale nikdy za celých devět let, kdy v Motole ležel v kómatu, nebyl. Prý si ho chtěl pamatovat tak, jak ho znal. "Jsem šťastný. Jsem šťastný, že ho nic netrápí a že usnul. Zároveň s ním jsem ale umřel já," prohlásil fotograf.

Kája Saudek upadl do kómatu poté, co mu v roce 2006 při jídle zaskočilo sousto a začal se dusit. Následkem toho pak měl poškozený mozek. Kdy a kde bude pohřeb, se ukáže během následujících dní.
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47