Hrušková s Přeučilem zažijí životní zlom! Musejí se stěhovat!

 Celebrity 
20. května 2015 04:00 / redakce
  0
📷
4 fotografie v galerii
Jana Přeučila s Evou Hruškovou čeká zásadní životní krok, a sice stěhování archiv
Nejharmoničtější herecký pár Jan Přeučil a Eva Hrušková si moc klidu neužijí. Každý den vystupují někde jinde a do toho je čeká stěhování. Tedy spíš akce kulový blesk. Proč se ze svého luxusního a obřího bytu takřka na stará kolena musejí stěhovat?

Veliký byt v pražském činžáku na prestižní pražské adrese na Vinohradech Jan Přeučil opouští po více než 40 letech. Ač ne příliš rád, uznal, že takhle rozlehlý byt je už zbytečný. A jeho manželka, první česká Popelka, loutkoherečka Eva Hrušková se zase vrací do svého původního bytu.

"Bydleli jsme tam s mým prvním manželem a třemi syny. No a protože se kluci už osamostatnili a tenhle byt je ne nás už opravdu velký po zralé úvaze jsme se rozhodli k přestěhování," prozradila Hrušková.

Přesto že jde jen o přesun v rámci jedné chodby, stehování je to jako každé jiné. Každou věc musejí uložit do bedny, vyndat a zase dát na jiné místo. "Je to pozitivní v tom, že člověk vlastně udělá takový velký generální úklid," prozradil Přeučil.

Zbavit se musel řady věcí i libůstek. Jeho žena Eva například nabízela na facebooku tu manželovu sbírku PF přání, tu sbírku lahviček od parfémů i další drobnosti. To jsou věci, které za mnoho let nasbírali, ale vše se do "nového" bytu nevejdou. "Já teď třeba řeším, kam dám svých šest desítek klobouků," říká s nadsázkou skvělý herec a rétor Jan Přeučil.

I když je nový byt menší, než ten původní, přesto není nikterak malý. Kromě úspory prostor, což je v podstatě dobré jen k údržbě a uklízení, ušetří Přeučilovi také podstatnou část peněz za nájemné. Za to si mohou klidně dovolit dvakrát ročně hezkou dovolenou či něco zcela nového do bytu. Příliš moderního ale herecký pár pořizovat nebude. Oba mají vztah k hezkým, starým a starožitným věcem a doplňkům, které mají duši.

Z původního bytu se sice především Přeučilovi bude odcházet s nostalgií, přesto, smutný z toho nějak zásadně nebude. Na byt má řadu hezkých, ale i smutných vzpomínek. Zde v roce 1999 našel také svou první ženu Štěpánku Haničincovou bez známek života.

Byt má ale i daleko zajímavější historii. "Dokonce jsem se dozvěděl, že v tomto bytě za války bydlela osobní sekretářka K. H. Franka. Původní pan majitel byl Žid a nevrátil se z koncentračního tábora," doplnil vždy elegantní Jan Přeučil, který všechny změny i v téměř osmdesáti letech bere jako velkou výzvu a začátek něčeho nového.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Objevte nejnovější kolekci minišatů Reserved. Letní inspirace, které uchvátí!

Styl

Trápí vás ztráta pružnosti kůže, dehydratace či akné? Udržet si hezkou pleť vám pomůže inovativní...

Dům a zahrada

Proč nejsou kočky tak věrné jako psi? Psi potřebují lásku, kočky jistoty