Tom Cruise by mohl být prvním hercem, který poletí vesmíru. Stalo by se tak kvůli nadcházejícímu film

 Seriály & Filmy 
11. října 2022 07:54 / Pavla Krejčí
  0
📷
1 fotografie v galerii
Tom Cruise patrně překoná další milník Depositphotos
Tom Cruise je prostě jednička. Mohl by se vydat tam, kam se ještě žádný jiný herec nevydal. Pomalu začínají vznikat plány na to, jak ho poslat za hranice Země – na Mezinárodní vesmírnou stanici. Chystá se totiž film z vesmírného prostředí a Cruise si zahraje na zachránce lidstva.

Tomu Cruisovi začíná být Země malá. Vyhledává jedno dobrodružství za druhým a nezáleží na tom, zdali se jedná o film, nebo realitu. Je to muž s vášní pro adrenalin. Navštívil mnoho míst, zakusil nejeden zážitek a byl svědkem událostí, u kterých se obyčejnému člověku nepoštěstí ocitnout. Zdá se, že svoji mocnou energii, kterou na ostatní vyzařuje, přesune až do nebe. Vznikají totiž plány, díky kterým by se mohl dostat do vesmíru.

Předsedkyně Universal Dame, Donna Langley, naznačila vznik filmu, který by Cruisovi splnil další přání. Šedesátiletá hollywoodská hvězda by se tak mohla zapsat do historii tím, že by jako první herec vkročila na Mezinárodní vesmírnou stanici a prošla by se ve vesmíru. Zatím je vše rozjednané a není jisté, zdali svou kariéru i osobní úspěchy posune na další úroveň.

Cruise je známý tím, že je pro vznik filmu schopen udělat cokoliv a málokdy se nechá někým zastoupit. Byla by to jedna z mnoha skvělých věcí, které by udělal pro stříbrné plátno – od učení se řídit letadla, slaňování z nejvyšší budovy na světě až po šplhání po útesech.

„S Tomem máme ve vývoji skvělý projekt. Počítá se s tím, že se proletí raketou na vesmírnou stanici,“ řekla Donna Langley pro BBC. „A doufejme, že se stane prvním civilistou, který podnikne vesmírnou procházku mimo Mezinárodní vesmírnou stanici.“  

Jeho role bude až hrdinská, jelikož na jeho bedrech bude spočívat osud lidstva. Jak jinak. „Bude hrát nešťastného chlapíka, který se ocitne v pozici jediného člověka, který by mohl zachránit Zemi,“ dodala. Takové role Cruisovi rozhodně jdou. Pokud si může zahrát na zachránce a přitom si střihnout akční a adrenalinové scény, připadá si jako v sedmém nebi.

Myšlenka na film se poprvé objevila v roce 2020. Přestože se zatím jedná o poměrně fantazijní projekt, SpaceX Elona Muska a NASA jsou připraveni film i samotného Cruise podpořit. Režie se ujme Doug Liman, který s Tomem spolupracoval na filmu Na hraně zítřka.

V rozhovoru pro Deadline režisér řekl: „Myslím, že důvodem, proč je Tom taková superstar, je, že i když mluvíme o natáčení filmu, který se nebude odehrávat na Zemi, Tom má obě nohy pevně na zemi.“ Dále se rozplýval nad Cruisovým smyslem pro každý detail a nekončící odhodlání čelit jakýkoliv výzvám. „Bez ohledu na to, o jaký film se jedná, prostě řekne, že to natočí. To nadšení! Natočil bůhví kolik filmů a toto nadšení nikdy neztratil.

Přiznal, že ačkoliv se jedná o odvážný projekt, nesmírně se na něj těší. „Když vám producent navrhne něco bláznivého jako například, zkusme natočit film ve vesmíru a NASA a SpaceX se přidají a jako třešnička na dortu se připojí Tom Cruise, je to prostě úžasné, přiznal Doug.

Cruise se postupně začíná stávat nestárnoucí legendou. Ačkoliv v létě oslavil šedesátku, jeho kariéra je na takovém vrcholu jako nikdy předtím. A to nemluvě o jeho kondičce. Rozhodně si zaslouží náš obdiv. Budeme tedy napjatě sledovat, co dalšího si pro nás připraví.

Autorský článek, další zdroje: deadline.com

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve