Matthew McConaughey si v dospívání prošel peklem. V patnácti přišel nedobrovolně o panictví a v osmnácti ho v bezvědomí sexuálně zneužil muž

 Celebrity 
03. října 2022 14:29 / Pavla Krejčí
  1
📷
1 fotografie v galerii
Matthew McConaughey čelil sexuálnímu zneužití Depositphotos
Americký herec a producent Matthew McConaughey přiznal, že v patnácti letech zažil první sexuální zneužití. V osmnácti letech ho pak jeden muž zdrogoval a také zneužil. Navzdory vzpomínkám se však posunul dál a odmítá, aby byl jeho život negativně ovlivněn.

Hereckou kariéru McConaughey zahájil již v roce 1991 během studia na univerzitě. Začínal v reklamách a svoji první filmovou roli vytvořil ve snímku Omámení a zmatení. Průlom přišel v roce 1996, kdy ztvárnil  roli právníka Jakea Brigance ve filmu Čas zabíjet.

Proslavil se ale především díky romantickým komediím. Diváci si ho pamatují z filmů jako Svatby podle Mary, Jak ztratit kluka v 10 dnech nebo Bejvalek se nezbavíš. V současnosti herec přijímá spíše dramatické a vážné role, jako například postavu muže nakaženého HIV ve filmu Klub poslední naděje nebo tajemného detektiva v minisérii Temný případ. Za roli ve filmu Klub poslední naděje si v roce 2014 odnesl svého prvního Oscara.

V dospívání si tento sympatický herec prošel peklem, kterým se ale dle svých slov nenechal nijak ovlivnit. Matthew McConaughey přiznal, že byl ve velmi mladém věku vystaven zneužívání a vydírání. V patnácti letech přišel nedobrovolně o panictví. A v osmnácti ho v bezvědomí sexuálně zneužil muž, který mu předtím podstrčil drogy. Přestože si odnesl nejedno trauma, nehodlal svým vzpomínkám dovolit, aby definovaly zbytek jeho života.

V podcastu The Conversation s moderátorkou Amandou de Cadenet promluvil o traumatech a některých lekcích, které ho otec naučil ohledně souhlasu a fyzické intimity. Rodiče mě učili úctě k ženám, ke vztahu, k sexuální intimitě, k osobnímu prostoru. A když se mnou jednou otec vedl ‚chlapské‘ řeči, řekl: ‚Kdybys cítil, že dívka nebo žena v intimní chvíli váhá… Přestaň.‘ Doslova řekl: ‚Třeba si jen budeš myslet, že váhá, a jakmile přestaneš, může říct: ‚Ale ne, no tak.‘ Ty ale nepokračuj. Počkej do příště.

Navzdory tomu byl stále schopen mít řadu romantických vztahů s dívkami. „Nebudu se bát vztahů, protože moje první zkušenost byla spojena s vydíráním. Nedovolím, aby mě to porazilo. To je další věc, jsem soutěživý. Nedovolím, abych ztratil důvěru v lidi. Můžu mít zdravý vztah. Bezpochyby. Rozhodl jsem se, že to břímě s sebou nebudu vláčet, že si tu zátěž neponesu životem a neovlivní to mé další vztahy s lidmi.

 

 
 
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Příspěvek sdílený Matthew McConaughey (@officiallymcconaughey)

 

McConaughey původně svoje zkušenosti se sexuálním zneužitím odhalil ve svých memoárech Greenlights z roku 2020. Odbornou pomoc nikdy nevyhledal, přiznal však, že mu podpora od ostatních pomohla uzdravit se a nakonec jít dál. „Měl jsem velmi dobré přátele. Měl jsem dobré mentory, vysvětlil. Posledních deset let žije ve spokojeném manželství s brazilskou modelkou Camilou Alves.

Zdá se, jako by někdy byla cesta do Hollywoodu dlážděna těžkými, ba dokonce traumatickými zážitky. Nejedna filmová hvězda během života přiznala sklony k alkoholu, drogám či zažila sexuální zneužívání. Psali jsme také: Milovaný i zavrhovaný princ Harry. Královna Alžběta ho zbožňovala až do konce, říká královský historik.

Autorský článek, další zdroje: pagesix.com

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47