Moderátor Aleš Cibulka dal všude výpověď a skončil s totálním vyhořením organismu. Po čase i s 24 stehy na břiše

 Celebrity 
04. října 2022 18:55 / René Černý
  7
📷
7 fotografií v galerii
Aleš Cibulka už brzo odhalí svou 13. komnatu v České televizi Se svolením Face To Face
Jel na plný plyn, nestíhal se najíst, málo spal, a pokud, tak když se vezl v autě. Dny měl rozděleny na minuty a úspěch, sláva a peníze si nakonec musely vybrat svou daň. Televizní a rozhlasový moderátor skončil s totálním vyhořením organismu. A po čase i s 24 stehy na břiše. I o tom je jeho 13. komnata, kterou ve středu odvysílá Česká televize.

Aleš Cibulka, který byl svého času doslova všude, skončil v roce 2015 se syndromem totálního vyhoření. Doslova ze dne na den dal všude výpověď, nechtěl s nikým komunikovat, nemohl mezi lidi. Chtěl jen spát a nic neslyšet a nevidět. Nebýt jeho partnera, herce a dabéra Michala Jagelky a lékařů odborníků, bůh ví, jak by dopadl.

„Jednoho dne jsem přijel z rodného Chodova, u Karlových Varů, kde jsem před tím moderoval ples, a už z vlaku jsem Michalovi volal, že se vším končím, že všude dám výpověď a nebudu dělat nic. Protože zkrátka už nemůžu. Michal o mně měl strach, řekl mi, abych hlavně dobře dojel a že to všechno probereme,“ svěřil se inStory.cz Aleš Cibulka, který poté udělal rázný krok, který sice znamenal ztrátu příjmů, ne zrovna hezké bulvární články, ale nejspíš mu zachránil, když ne život, tak duši a zdravý rozum.

„Druhý den pak Michal na mou prosbu rozeslal všude mail, že se omlouvám, ale končím. Že se musím dát zdravotně do pořádku, a pokud pak o mě budou mít zájem, budu rád za spolupráci v budoucnu. Musím říct, že všude – v rozhlasu, televizi i v rámci akcí, měli pochopení. Všude jsem se setkal s obrovskou podporou, slovy útěchy i ujištění, že mám dveře otevřené. To mi asi taky moc pomohlo. Pak jsem jen spal, ležel, nemohl jsem nic. Číst, koukat se na televizi, prostě nic,“ prozradil Cibulka.

Malým zázrakem je, že vše vlastně zvládl skoro sám. Jen s ambulantní pomocí lékařů a odborníků. Nebyl tedy ani hospitalizován na psychiatrii. „Sice jsem se o sobě dozvěděl a dočetl, že jsem v blázinci, přestože jsem se den před tím s tím redaktorem setkal, nicméně síla a moc titulku udělala své, podtitulek, že tam nejsem, si už přečetl málokdo,“ říká dnes s úsměvem moderátor.

Skoro rok trvalo, než se dal dohromady, ale s rozhodnutím, že musí razantně zvolnit. Zpátky se pomalu dostával do formy a pracovního procesu. Když si pak myslel, že je všechno v pořádku, přišla před rokem další zdravotní rána – akutní divertikulitida. Tedy zánět střev. „Musel jsem okamžitě na sál, musel jsem všechno zrušit. Pokud bych to neudělal, jak mi řekl pan doktor Havlůj, který mě vlastně zachránil, mohl bych velmi rychle skončit úplně,“ prozradil ve své 13. komnatě Aleš Cibulka. 
Břicho mu zdobilo 24 stehů. Dnes po nich není téměř památky, pouze lehce znatelná jizva. Jizvu ale naštěstí nemá ani na duši, protože kvůli předchozímu vyhoření přišel taky včas. Zastavil hrozbu, že by se v tom stavu potácel několik let.

„Měl jsem obrovskou oporu v partnerovi, rodině, přátelích i lidech z práce. To mi neskutečně pomohlo. A to všechno mi dalo, že jsem zvolnil. Že jsem se naučil říkat stop, ne, dost! Že mi je přednější zdraví než práce za každou cenu. I když ji miluju, člověk musí mít mantinely. Do 13. komnaty mě oslovil kamarád, scénárista a mj. i moderátor Face To Face René Kekely, a já jsem šel do ní proto, abych pomohl těm, kteří prožívají něco podobného. Abych je motivoval, nasměroval. Doufám, že jim to pomůže, stejně jako kniha Vyhořet může každý, kterou jsem napsal s pomocí jednoho z mých zachránců, psychiatrem, prof. Radkinem Honzákem a Agátou Pilátovou, která se právě tomu vyhoření věnuje,“ dodal Aleš Cibulka.

Jeho 13. komnatu odvysílá Česká televize ve středu 5. října večer. Provázet ji bude bývalá televizní hlasatelka, dnes moderátorka Marie Retková, jejíž komnatou kdysi provázel právě Cibulka. 

Autorský článek

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod