Angelina Jolie vyhrála. Brad Pitt přichází o své vinařství

 Celebrity 
24. července 2022 08:53 / Mirka Malá
  7
📷
2 fotografie v galerii
Pitta a Jolie dnes už spojují jen nekonečné soudní bitvy Depositphotos
Na vinařství Chateau Miraval se v roce 2014 brali, růžové šampaňské, které tam Brad Pitt produkuje vyhrálo řadu světových ocenění a teď je to všechno skoro pryč. Angelina Jolie u soudu vyhrála a Pitt, který vinařství tolik miluje, má smůlu.

Jádrem sporu byl fakt, že Angelina Jolie po rozvodu s Pittem prodala svůj poloviční podíl ve vinařství nadnárodní společnosti Stoli Group, která obchoduje s mnoha známými značkami alkoholu, přestože sám Pitt chtěl od své exmanželky její podíl odkoupit. Ta mu ale zřejmě udělala naschvál a prodala jej právě Stoli Group, která mimo jiné prodává značku ruské vodky Stolichnaya.

Pitt proto Angelinu zažaloval a doufal, že se mu soud podaří přesvědčit o tom, že měl přednostní právo na odkup jejího padesátiprocentního podílu ve vinařství Chateau Miraval. Jenomže to vůbec nedopadlo dobře.

Není sice ještě všem dnům konec, ale s Pittem a jeho milovaným vinařstvím to nevypadá dobře. Právníci Angeliny přešli do útoku a vyžádali si u soudu různé dokumenty o vinařství, které zase Pittův tým odmítal předložit. A soud nyní rozhodnul, že Angelina Jolie má na dokumenty právo. Navíc začíná zřejmě převládat názor, že Pittovu touhu zvrátit prodej Angelinina podílu firmě Stoli, pohání spíše jeho nenávist k ní. Z obchodního hlediska je to údajně velmi výhodná spolupráce, protože firma samozřejmě disponuje nejen penězi, ale i lepšími marketingovými a distribučními možnostmi.

Povídá se také, že firma Stoli chtěla od Angeliny a Brada vinařství koupit ještě v době, kdy byli manželé, Pitt ale nechtěl prodat. A teď se zdá, že se s aktuální situací bude muset začít smiřovat. Soudně se zřejmě anulování prodeje Angelinina podílu nedomůže.

Pitt a Jolie se rozvedli ve zlém v roce 2019, přestože se rozešli už v roce 2016. Tak dlouho trval jejich rozvod, který do značné míry stále ještě neskončil. Brad a Angelina už sice nejsou manželé, neustále ale mezi nimi probíhají různé soudní bitvy.

V první řadě se stále soudí o péči o děti a vypadá to doslova na nekonečný seriál různých soudních rozhodnutí, se kterými nesouhlasí buď jedna nebo druhá strana sporu. Dodnes také není zcela vyřešeno majetkové vyrovnání a bitka o Chateau Miraval je zřejmě jen součástí dalších vleklých majetkových sporů.

Na druhou stranu z pohledu Brada Pitta nejde možná jen o nenávist ke své exmanželce. Fakt, že Angelina prodala svůj podíl ve vinařství firmě Stoli pro Pitta totiž mimo jiné znamená, že nemůže svoje milované vinařství řídit a rozvíjet způsobem, jaký si roky plánoval a dokonce nemůže na zámku, který je součástí vinařství, ani bydlet. Jednoduše z toho důvodu, že i polovina zámku je nyní majetkem firmy Stoli. A to by skutečně štvalo každého. Pravděpodobně ale soudní spory těchto dvou hollywoodských hvězd budou nekonečnou, smutnou tečkou za manželstvím kdysi nejoblíbenějšího páru světa.

Autorský článek, další zdroj: Page Six

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve