Nejoblíbenější jídlo Meghan Markle je překvapivě obyčejné. Smaženou tresku podle vévodkyně ze Sussexu si zvládnete připravit taky

 Celebrity 
18. července 2022 08:05 / Mirka Malá
  0
📷
2 fotografie v galerii
Meghan Markle prozradila své oblíbené jídlo Depositphotos
Meghan Markle se sice považuje za gurmánku, nakonec to ale nebude tak horké. Když ještě cestovala po celém světě a psala blog o jídle, které ochutnávala v různých částech světa, vypadalo to, že si potrpí na vybrané pokrmy. Teď se ukázalo, že její neoblíbenější jídlo je vlastně úplně obyčejné.

Ještě než si vzala prince Harryho, herečka často dovolenkovala na karibském ostrově St.Barths, což je lokalita celebritami velice oblíbená. A právě z tohoto ostrova pochází jídlo, které má Meghan nejraději.

K překvapení všech, ať už jde o fanoušky Meghan Markle nebo její odpůrce, manželka prince Harryho si nejraději pochutnává na smažené slané tresce. Tyhle fritters, čili malé smažené kousky ze slané tresky, jsou podle Meghan "jednoduchý talíř s jídlem, které vás přinutí zavřít oči, když ho jíte, abyste nebyli rozptylováni ničím jiným na světě.“

A to není všechno. Meghan dál tohle jídlo popsala jako "dokonale křupavé s měkkou chutí slané tresky a skotského pepře, podávané horké a zapíjené sklenkou vína.“ Máte na to chuť a chce jíst jako Vévodkyně Meghan? Takovou tresku ze St. Barths si úplně snadno připravíte doma.

Budete k tomu potřebovat sušenou slanou tresku, kterou ale musíte pořádně propláchnout a pak ji nechat namočenou v misce přes noc. Pak už jde o celkem běžné suroviny. Potřebovat  budete samozřejmě mouku, prášek do pečiva, rozšlehaná vejce, trochu studené vody, cibuli, česnek, červenou papriku, skotský pepř nebo takový, jaký máte po ruce, tymián a olej.

A teď jak to celé uvaříte. Samozřejmě že nejprve namočenou tresku znovu opláchnete, vysušíte a nakrájíte na menší kousky a ty následně na rozsekáte, asi jako když krájíte cibuli. Mouku smícháte s práškem do pečiva, pak do směsi vlijete rozšlehaná vajíčka trochu ledové vody a celé to smícháte tak, aby se všechny ingredience dokonale propojily.

Pak do směsi zamícháte nakrájené kousky tresky, cibuli, česnek, papriku, pepř a tymián. Pak už zbývá jen rozpálit hlubokou pánev s olejem, ale rozhodně do ní nesmíte všechno vysypat najednou. Naopak. Smažte postupně po malých dávkách. Nabírejte si lžící jednotlivé dávky, v podstatě si to představte asi tak, že připravujete treskové lívance. A úplně stejně také vše opečte po obou stranách a stejně jako lívance též nechte okapat na papírových kuchyňských utěrkách. Ale ne moc dlouho, protože jak prozradila sama Meghan, jídlo se musí podávat horké.

Pokud se pokusíte doma o tresku podle Meghan, vlastně tedy podle jejích chuťových preferencí, nechte si chutnat.

Autorský článek, další zdroj: Hello

 

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008