Stylista celebrit Vaněk si dovolil opravdu hodně! Co radil Mistru Přeučilovi?

 Celebrity 
24. března 2016 04:01 / redakce
  0
📷
3 fotografie v galerii
Filip Vaněk se svou kolegyní radil co do kloboukové módy i jejich nejslavnějšímu nositeli u nás Janu Přeučilovi a jeho ženě Evě! archiv
Známý český stylista Filip Vaněk, který obléká například Leoše Mareše, Simonu Krainovou a řadu dalších, není odborníkem jen přes večerní outfity, plesové róby, boty, ale také přes klobouky. To dokázal při nedávném otevření českobudějovického butiku. Tam se potkal s asi nejslavnějším nositelem klobouků u nás, hercem a profesorem rétoriky Janem Přeučilem a jeho ženou Evou. A dokonce si dovolil poradit i herci, jaký tvar, barvu a materiál zvolit!

"Jsem moc ráda, že tu Filip je. Nejen proto, že je to kamarád, ale protože rád poradí všem, jaký klobouk, jaký tvar či barvu vybrat ke konkrétnímu oblečení, outfitu, jak pro dámy, tak i pro pány. Je čím dál více lidí, kteří klobouky nosí a nastává taková reinkarnace kloboukové módy," prozradila na open párty Helena Harabinová, provozovatelka butiku, ale zároveň maminka přítelkyně Leoše Mareše, Moniky Koblížkové, s níž se právě Vaněk přátelí.

"Není pravda, že někomu klobouky nesluší. Pro každého se dá najít, jen se prostě musí zkusit. Někomu sluší takzvaně všechno, někomu jen určitý model, ale je to stejné jako s oblekem, kabátem, nebo sportovním oblečením," řekl Vaněk, který sám přišel bez pokrývky hlavy. Přítomným ale radil, jaký klobouk zvolit.

Dovolil si poradit i Janu Přeučilovi, který má doma desítky klobouků různých tvarů, barev a materiálů. "Já si rád nechám poradit od odborníka na módu. Doma mám přes 60 klobouků, ale některé se už poroučí, nebo vyšly z módy. Když jsme se s Evinkou nedávno stěhovali v rámci chodby z bytu do bytu, pár jsem jich musel vyhodit a nyní některé doplním, třeba od Tonaku a jsem rád, že je tu stále český výrobce kvalitních věcí, což je dnes spíš výjimka," usmíval se herec a rétor.

Ten také všechny potěšil, když pronesl motto, které má zaryté v mysli: "S kloboukem v ruce projdeš celým světem." Sám občas po republice jezdí s malou talk show s názvem Pět klobouků Jana Přeučila.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod