Životopisného filmu o Amy Winehouse se zhostí režisérka Padesáti odstínů šedi

 Seriály & Filmy 
18. července 2022 07:13 / Pavla Krejčí
  0
📷
1 fotografie v galerii
Amy Winehouse zemřela mladá Depositphotos
Další životopisný snímek je na scéně. Momentálně se rozebíhají přípravy na životopisný film o Amy Winehouse, která náhle zemřela v roce 2011. Film je prozatím ve fázi castingu.

V posledních letech přišlo na obrazovky několik snímků vycházejících ze života známých osobností. K nejnovějším počinům patří životopisný film o slavné divě Marilyn Monroe. A jak se zdá, bude ji následovat další žena, byť se nestala takovou ikonou jako blonďatá kráska. Nyní probíhají přípravy na životopisný snímek o zpěvačce Amy Winehouse s názvem Back to Black, jehož režie se ujme režisérka Padesáti odstínů Sam Taylor-Johnsonová.

Informace o plánovém filmu byly doposud přísně drženy pod pokličkou. Po dokončení scénáře se však konečně rozbíhají castingy. Režisérka doufá, že bude do role Amy Winehouse obsazena relativně nová a neokoukaná tvář. Taylor-Johnsonová tento projekt považuje za blízký svému srdci. Winehouse byla totiž její blízká přítelkyně.

Zajímavé je, že Back to Black má plnou podporu Mitche Winehouse, otce zesnulé zpěvačky. V dokumentu z roku 2015 totiž nebyl zobrazen v pozitivním světle. Nicméně podílel se také na dokumentárním filmu BBC s názvem Reclaiming Amy z roku 2021, který připomínal 10leté výročí Amyiny smrti.

Scénáře se ujal Matt Greenhalgh, který dříve spolupracoval s Taylor-Johnsonovou na filmu Nowhere Boy. Mezi producenty se pak objevují jména Alison Owen, Debra Hayward a Tracey Seaward.

Film by měl nabídnout pohled na život a hudbu Winehouse, která začínala jako jazzová zpěvačka ze severního Londýna, ze které se nakonec stala hudební superstar. Produkovala dvě alba Frank a Back to Black, které jí vyneslo šest cen Grammy. Nicméně její život vyhasl příliš brzy. V roce 2011 ve věku 27 let zemřela na předávkování. 

 
 
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Příspěvek sdílený Amy Winehouse (@amywinehouse)

Po její smrti se Hollywood snažil vyprávět její příběh různými způsoby, ale nakonec se žádný nepohnul kupředu. Největší úspěch doposud zaznamenal dokument Amy z roku 2015, který získal Oscara za nejlepší dokument. Celovečerní film zatím nebyl natočen.

To se však konečně změní. Předtím, než vznikl scénář, její otec řekl: „Chceme někoho, kdo by Amy vylíčil tak, jak byla... legrační, brilantní, okouzlující, ale i strašná osoba. Opravdu nemá smysl točit film kvůli tomu, že to říká její otec. Je třeba přimět ty správné lidi, aby to udělali - je to velmi důležité a my to uděláme.“

Autorský článek, další zdroje: variety.com, deadline.com

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008