Třetí řada oblíbených Případů 1. oddělení se loučí s Bolkem Polívkou

 Seriály & Filmy 
23. července 2022 09:29 / Mirka Malá
  36
📷
3 fotografie v galerii
Na Bolka Polívku už role ve třetí řadě nezbyla Česká televize
Už neměla vůbec vzniknout, ale nakonec pro obrovský úspěch dvou předchozích sérií bude i ta třetí. Jen na Bolka Polívku se už diváci tolik těšit nemohou, jak prozradili na nedávno skončeném filmovém festivalu v Karlových Varech jak Ondřej Vetchý, tak scénárista Jan Malinda.

Major Plíšek v podání Bolka Polívky ostatně odcházel do důchodu prakticky permanentně, ale na vraždách ho držely jeho nedocenitelné zkušenosti. Ve třetí řadě už Bolek Polívka nehraje, ale tak nějak s trochou nadsázky zůstává "přítelem na telefonu". Alespoň jeho postava bude mít konečně čas na to oblíbené rybaření na Orlíku.

Místo toho se diváci mohou těšit na nové postavy, respektive na nové členy 1. oddělení. Ke staré známé partě s Ondřejem Vetchým, Filipem Blažkem, Petrem Stachem, Miroslavem Vladykou a samozřejmě neoblíbeným šéfem v podání Miroslava Hanuše pro mnohé možná překvapivě přibude taky žena.

Vyšetřovatelkou se na vraždách totiž stává mladá policistka, kterou si zahrála herečka Bára Bočková, známá například z menších rolí ve filmech Zátopek nebo Promlčeno a roky už hraje v pražském Divadle Na Zábradlí. Zkrátka na 1. oddělení bude tentokrát dost věcí jinak, ostatně to bude odpovídat i skutečnosti.

Není žádným tajemstvím, že všechny příběhy se skutečně staly a s Janem Malindou celou dobu na scénáři spolupracuje bývalý člen 1. oddělení Josef Mareš. A protože vše má být co nejvíce tak, jak to bylo ve skutečnosti, musel odejít i major Plíšek, tedy Bolek Polívka.

"Byli jsme si skoro jistí, že další řada Případů už nebude. Vyčerpali jsme zajímavé případy i policejní témata. Škrtnutím sirky byl náhlý odchod Pepy Mareše od policie. Proč to Pepa položil? Až při hledání příčin mi začalo docházet, že zajímavá profesní témata roky ležela na chodníku před Krajským policejním ředitelstvím v Kongresovce, jen jsem je neviděl,“ upřesnil na tiskové konferenci scenárista Jan Malinda.

Třetí a definitivní série Případů 1. oddělení bude mít třináct zajímavých dílů natočených podle skutečných případů. Všichni jsou pochopitelně na vraždách o šest let starší, protože přesně tolik času uplynulo od natočení druhé řady.

A proto se taky hodně věcí změnilo. Pachatelé jsou sebevědomější, odolnější. Do hry a do zločinu vstoupily také moderní technologie a sociální sítě a s tím i internetová kriminalita. Policie logicky musí fungovat jinak než před lety. A seriál samozřejmě v pozadí za všemi těmi kriminálními případy ukáže v pozadí i vývoj vztahů uvnitř oddělení.

Autorský článek, další zdroj: Česká televize

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve