Steven Tyler z Aerosmith je doma z léčebny. Drogová historie 74letého rockera je velmi dlouhá

 Celebrity 
05. července 2022 18:56 / Mirka Malá
  0
📷
2 fotografie v galerii
Tyler strávil na drogách většinu života Depositphotos
Život rockera je zkrátka náročný, i když se jedná o rockera v pokročilém důchodovém věku. I ve čtyřiasedmdesáti se totiž může stát, že jediným řešením závislostí je prostě léčebna.

Steven Tyler se nechal zavřít do léčebného zařízení dobrovolně v květnu a teď už je konečně zase doma. V léčebně prý pobyl o něco déle, než je obvyklých 30 dní, protože chtěl sám mít jistotu, že opravdu zůstane čistý. Jenomže chce s Aerosmith zase vyjet na turné a tam se toho může stát opravdu hodně.

Zda měl Tyler poté, co se uzdravil z operace nohy, problémy s drogami či alkoholem, nebo dokonce obojím, není ale jasné. S větší pravděpodobností se ale jednalo o pití. Po léčení má prý dokonce správnou váhu a zdravou pleť.

Přes léto si Steven Tyler ještě odpočine doma a v září už hodlá pokračovat s kapelou Aerosmith v koncertování. Právě jeho léčení stálo za zrušením pražského koncertu Aerosmith, který se měl odehrát 4. července. A vypadá to, že letos se kapela do Evropy už rozhodně nedostane. Je tedy otázkou, zda to bude alespoň v příštím roce.

Steven Tyler a vlastně i celá jeho kapela má dlouhou historii závislosti na drogách a alkoholu. Na obojím byl Tyler těžce závislý už koncem sedmdesátých let a také v osmdesátkách, což mělo velký vliv na kariéru celé skupiny. Její sláva hodně upadala a Tyler šel nakonec na léčení. V té době se dokonce jemu a jeho parťákovi Joemu Perrymu přezdívalo "toxická dvojčata". Fetovali tak moc, že dokonce byli závislí i na heroinu.

Když se Tyler vrátil z léčení, natočili Aerosmith v polovině osmdesátých let s Run DMC obrovský hit Walk This Way, který kapelu zase katapultoval zpátky na vrchol. Sláva Aerosmith trvala až do roku 2009, kdy to už v kapele nějakou dobu vřelo. Všechno vyvrcholilo poté, co se Tyler během koncertu zřítil z pódia. Samozřejmě byl zase pod vlivem drog, tentokrát šlo především o léky na předpis.

V roce 2006 také Tyler přiznal, že posledních 11 let byl infikovaný hepatitidou typu C a mezi lety 2003 a 2006 se podroboval intenzivní léčbě, která je mimochodem velmi náročná. Hepatitidu typu C lze získat pouze kontaktem vlastní krve s infikovanou krví, obecně se ale má za to, že v jeho případě šlo o nákazu přes injekční stříkačku.

Autorský článek, další zdroj: Daily Mail

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008