Roman Abramovič na dně. Ruský oligarcha shání peníze u svých přátel v Hollywoodu

 Celebrity 
05. dubna 2022 21:32 / Mirka Malá
  25
📷
2 fotografie v galerii
Co si nyní zchudlý oligarcha počne? Wikimedia Commons
Oligarcha Roman Abramovič je bez peněz. Respektive nemá cash poté, co celosvětové sankce zmrazily jeho majetek. A tak telefonuje i do Hollyywoodu, aby si půjčil miliony dolarů na výplaty svým zaměstnancům.

Jak uvedl New York Post na své Page Six, Abramovič doslova zoufale žádá o půjčky od svých prominentních známých, aby mohl svým zaměstnancům vyplácet výplaty v celkové výši 750 000 dolarů týdně. Jde mimo jiné o zaměstnance, kteří se starají o jeho luxusní jachty. Abramovič je poté, co na něj byly uvaleny sankce, zjevně zcela bez peněz.

Abramovič volá i do Hollywoodu

Není žádným tajemstvím, že právě na svých luxusních jachtách Abramovič pořádal řadu večírků, na kterých hostil nejen hollywoodské hvězdy a producenty, ale také finančníky z Wall Street a šéfy technologických firem. Nyní obvolává jednoho po druhém a od každého žádá půjčku ve výši milionu dolarů.

Volal dokonce vlivnému hollywoodskému producentovi Brettu Retnerovi nebo mocné rodině Rothschildů. Nikdo mu ale nepůjčil a jednoduše řečeno od něj všichni dávají ruce pryč. Abramovič si ani nemůže sáhnout na peníze, které vydělává jeho fotbalový klub Chelsea. Snaží se sice prodat svoje luxusní nemovitosti v Londýně, ale je otázkou, zda by mu utržené peníze britské úřady rovnou nezmrazily.

Paradoxem je, že Abramovič před sankcemi disponoval jměním ve výši 14,3 miliardy dolarů. Navíc vlastnil nejméně čtyři luxusní jachty v hodnotě 1,4 miliardy dolarů a rozsáhlé sídlo za 700 milionů dolarů na karibském ostrově Svatý Bartoloměj. Jen jeho jachta Eclipse, jedna z největších na světě, stála 700 milionů dolarů. Má totiž 24 kajut, 70 člennou posádku, neprůstřelná skla a dokonce i systém protiraketové obrany. Tento luxus si však nyní Abramovič neužije. 

Zdroj: NY Post, Virginia News Today.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47