Zadostiučinění za zbytečnou smrt synovce moderátorky Ester Janečkové? Co udělají homofobnímu faráři?

 Celebrity 
05. května 2015 05:30 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Farář Marian Benko, Ester Janečková a její již zesnulý synovec Filip! Kvůli jeho smrti vznikla velká kauza! archiv, ČT
Známá moderátorka Ester Janečková může cítit alespoň malé zadostiučinění! Katolický kněz, který spolu sloužil mži za jejího synovce Filipa Havlíčka (+14), který vloni spáchal sebevraždu, dostane anticenu. Za homofóbní řeči, které vedl přímo na pohřbu a zvedly ze židle nejen moderátorku.

Farář Marián Benko, který vedl protihomosexuální řeči na závěr pohřbu a spojil je s tragicky zesnulým synovcem Ester Janečkové, dostane anticenu protiPROUD. Jde o cenu sdružení PROUD, která oceňuje osobnosti či počiny, které mají za cíl upozornit na toleranci jinak orientovaných lidí.

Kvůli slovům faráře Benka "Já Filípka taky znal a měl jsem ho rád a jsem si jistý, že on by s tím, co tady zaznělo, nesouhlasil," se pak téměř zhroucená teta mladého Filipa neudržela a na celé kolo vykřikla: "To vy jste ho zabil, vy a lidi jako jste vy!"

Filip Havlíček si loni vzal život právě proto, že se cítil být pro svou odlišnou orientaci dehonestován a nejen on. Je jedním z mála dnešních mladých lidí, kteří si myslí, že není jejich sexuální odlišnost tolerována.

Ester Janečková, kterou znají diváci z "realityshow" Pošta pro tebe, nyní lifestylového pořadu Sama doma, se stala hlasitou zastánkyní homosexuálně orientovaných lidí a dělá vše pro jejich podporu.

Filip před tím, než se oběsil, napsal dopis na rozloučenou a v něm bylo napsáno toto: „Kájo, Betty a Týno moc a moc si vážím vaší shovívavosti a toho, že jste „to“ brali v pohodě a nevadilo vám to… tohle (moje sexualita) je vlastně hlavní věc, kvůli které jsme to udělal… dnešní svět je naprosto plný předsudků a nenáviděnosti k určitým skupinám lidí… to mě hrozně štve a přeji si, aby to tak nebylo, aby se se všemi lidmi zacházelo stejně a aby moje smrt aspoň trochu napomohla k veškeré rovnoprávnosti všech lidí na zemi."
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008