Před 28 lety se zastřelil Kurt Cobain. Vše nabralo jasný směr už o měsíc dříve v Itálii

  
05. dubna 2022 06:02 / redakce
  0
📷
2 fotografie v galerii
Kurt Cobain spáchal sebevraždu zejména kvůli své závislosti na drogách Wikimedia Commons / volný zdroj
Zpěvák kapely Nirvana Kurt Cobain se zastřelil 5. dubna 1994. O tři dny později objevil jeho tělo elektrikář. Přestože o sebevraždě nebylo pochyb, z jeho smrti obviňovala řada fanoušků jeho manželku Courtney Love.

Pravdou ale je, že Cobainova cesta k sebevraždě byla patrná už řadu, týdnů předtím. Měl psychické problémy a byl závislý na drogách.

Co se dělo dny před sebevraždou

Vše nabralo jasný směr o měsíc dříve v Itálii. Tam poté, co požil rohypnol a šampaňské upadl Cobain do kómatu a málem zemřel. Veřejnost si nicméně myslela, že kóma vyvolalo náhodné předávkování heroinem, protože Cobainova závislost na heroinu byla dobře známá, píše History.

Po návratu domů do Seattlu bylo už jen hůř. Do Cobainova domu musela Courtney Love přivolat policii, když Cobain vyhrožoval, že se zabije. Ačkoli Cobain v rozhovoru z roku 1991 uvedl, že nemá rád zbraně, policisté mu čtyři zabavili. Když jeho žena a přátelé sledovali, jak se vymkl kontrole, pokusili se zasáhnout. Cobain jejich obavy ale většinou ignoroval, nicméně se koncem března neochotně přihlásil na rehabilitační klinice v Los Angeles. 

Moc dlouho tam ale nevydržel a 30. března Cobain odešel z kliniky, aniž by informoval rodinu nebo přátele. Po několik dalších dní byl nezvěstný, a tak se 3. dubna Courtney Love rozhodla najmout si soukromého detektiva. Detektiv navázal kontakt s Cobainem následující den v Seattlu, ale rocker se odmítl vrátit do Los Angeles. 

Pár dní před smrtí si Cobain nalezen přes kamaráda obstaral zbraň, o které tvrdil, že ji potřebuje pro ochranu. Se zbraní vrátil domů. V osudný den požil tolik valia a heroinu, že hodnoty těchto drog v jeho těle dosáhly téměř smrtelných úrovní. Poté se zastřelil. V bytě nad garáží pouze zanechal vzkaz, který citoval text zpěváka Neila Younga,  "je lepší vyhořet než vyhasnout“. 

Zdroj: History, biography.com, Wikipedia.

Kam dál?
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve