Takhle byste Petru Janů snad už ani nepoznali. A prozradila něco o svém letošním dvojím výročí

 Celebrity 
21. března 2022 06:47 / René Černý
  0
📷
14 fotografií v galerii
Petra Janů slaví letos dvojí výročí a oslaví ho na mnoha koncertech s fanoušky Se svolením Lenky Vítovcové
Patří ke stálicím česko-slovenské popové, ale i rockové scény a má také jeden z největších hlasových rozsahů u nás. Trojnásobná Zlatá slavice Petra Janů slaví letos dvě významná výročí. Věk neřeší a za svým zásadním výročím na scéně se dívá jen s lehkou nostalgií.

Petra Janů má stále obrovskou fanouškovskou základnu. Kamkoli přijede, ať sama nebo se svou kapelou Amsterdam, je o ni zájem. Kdysi rockerka, pak popová zpěvačka a dnes zhruba napůl s mixem repertoáru, který zpívá fanouškům, má letos hned dvojí výročí.

"Slavím 50 let na scéně, což je neuvěřitelné. A pak 2krát 35 let na světě - mám to na dvě poloviny a jedna je hezčí než druhá. Nechci řešit věk, je to jenom číslo, čímž neříkám, že se cítím na dvacet, to bych lhala, ale na sedm křížků tedy rozhodně ne," svěřila se inStory.cz Petra Janů.

Hity jako Říkej mi, S láskou má svět naději, Už nejsem volná, Jámy, Moje malá premiéra nebo To máme mládež, ale i mnohé další dává na jevištích všanc. Rozjela výroční koncerty a chystá další. V říjnu ji pak čeká legendární pražská Lucerna. 

"Některé jsou jednou dvakrát přeložené kvůli covidu, jiné vznikly jako úplně nové, ale já v nich nevidím rozdíl. Všude je skvělé publikum. Mám za sebou už dva velké a před sebou další napříč republikou. Musím vám prozradit jednu věc: Já se na ty fanoušky a diváky tak moc těším, že kolikrát nemůžu ani dospat," usmívá se Petra Janů, jež je známá i svým velkým smyslem pro humor.

"Prošla jsem několika obdobími, a když se dneska podívám na některé své pár desítek let staré fotky, utekla bych do lesa," směje se velmi hlasitě zpěvačka a dodává: "Ale taková byla doba, stejně jako móda, účesy, styly. A třeba se zase někdo bude za třicet čtyřicet let smát tomu, jak je to dneska. Co mi ale zůstalo, a co se nemění, je chuť jít na jeviště a zpívat. A to jsem se bála během covidu, jestli se toho ještě dočkám, protože ty skoro dva roky, i když s malou pauzou, byly šílené," podotkla zpěvačka, která nám poskytla i některé archivní a cenné fotky. Na některých by ji dnes poznal jen málokdo. 

I když má v Praze hezký byt, většinu času tráví na své chalupě na Jindřichohradecku, kde je jí dobře. Do civilizace vyráží jen za prací nebo když jede na nákup nebo třeba do servisu. "Teď jsem si užila obojí - jak servis s mým Bobíkem, myšleno s autem, tak i sama se sebou. Musím to zaklepat, oba jsme v pořádku," dodala Petra Janů, která všem vzkazuje, že termíny a místa jejích narozeninových koncertů najdou fanoušci na jejích stránkách. 

"Odpočívala jsem dost, takže makám jak šroubek. V létě, pokud bůh dá, si odskočím na pár dní do mého milovaného Řecka, a pak zas budu zpívat, až se ze mě bude kouřit," dodala s úsměvem.

Zdroj: Autorský článek.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008