Prince Williama i s Kate vyhodili z Karibiku

 Celebrity 
20. března 2022 20:37 / Mirka Malá
  20
📷
2 fotografie v galerii
Cesta do Karibiku pro královský pár nezačala dobře Depositphotos
Princ William s manželkou Kate jsou v současné době v Karibiku, aby propagovali královskou rodinu v tamních koloniích. Týdenní návštěva se ale vůbec nevyvíjí dobře.

Princ William a Kate Middleton byli nuceni zrušit návštěvu, aby se setkali s vesničany v Belize poté, co demonstranti dali jasně najevo, že tam královskou rodinu nechtějí, jak píše The Mirror.

Chtěli přistát na fotbalovém hřišti

Kamenem úrazu se stal fakt, že vévoda a vévodkyně z Cambridge měli přistát na fotbalovém hřišti ve vesnici. To se místním ani trochu nelíbilo a začali protestovat. Mimo jiné prohlásili, že monarchie je reliktem kolonialismu.

A to není zrovna dobrý začátek cesty po Karibiku, která měla Belize, Bahamy a Jamajku "odradit" od následování Barbadosu, který loni vyhlásil samostatnost a britská královna už tak není tamní hlavou státu. 

Policie údajně nedovolila místním protestovat během plánované návštěvy kvůli bezpečnostním obavám, takže vesničané uspořádali demonstraci s transparenty s nápisy "Princ William opustí naši zemi“ a "Koloniální dědictví krádeží pokračuje s princem.“ Lidé v Indian Creek, který má méně než 1 000 obyvatel, jsou dlouhodobě v konfliktu s organizací Flora and Fauna International (FFI), která vlastní jednu ze sporných nemovitostí u udržitelné farmy a William je patronem této charitativní organizace od roku 2020. Domorodá komunita bojuje s FFI, která se snaží chránit ekosystémy, a belizejskými úřady o právo na půdu ztracenou v koloniální éře. 

Karibská cesta Williama a Kate se koná téměř čtyři měsíce poté, co Barbados odhlasoval, že se stane republikou, čímž přerušil vztahy s monarchií, ale stále zůstává součástí Britského společenství národů. A nezačalo to dobře. Královský palác oznámil, že prominentnímu páru naplánuje nějaké jiné setkání s místními obyvateli.

Zdroj: The Mirror, NY Post.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Objevte nejnovější kolekci minišatů Reserved. Letní inspirace, které uchvátí!

Styl

Jak vybrat oblečení na prvním rande? Díky červené barvě z vás muž nespustí oči

Dům a zahrada

Proč nejsou kočky tak věrné jako psi? Psi potřebují lásku, kočky jistoty