Tragická smrt zasáhla hvězdy seriálu Policie Modrava. Odešel jejich přítel a průvodce Šumavou, případ vyšetřuje policie

 Celebrity 
17. března 2022 15:20 / René Černý
  0
📷
6 fotografií v galerii
Hvězdy seriálu Policie Modrava oplakávají tragicky zesnulého Emila Kintzla Se svolením TV Nova, se svolením Město Kašperské Hory
Soňa Norisová, Michal Holán, Filip Tomsa, Táňa Medvecká, Jaroslav Satoranský i režisér legendárního seriálu Policie Modrava pláčou. Minulou neděli zemřel tragicky Emil Kintzl. Legendární šumavský pedagog, spisovatel a průvodce, jehož postavu si zahrál už taky nežijící Ladislav Mrkvička.

Na podzim televize Nova odvysílá novou a prý už definitivně poslední sérii kriminálních příběhů z Kašperských Hor, Srní, Sušice, Klatov a okolí, který si našel miliony diváků. Premiéry se už ale 88letý Emil Kintzl, šumavská legenda, nedožil. O víkendu se s ním na sjezdovce v Kašperkách srazil jiný lyžař. Starý pán utrpěl těžké zranění hlavy a páteře a druhý den na tyto následky v plzeňské nemocnici, kam jej transportoval vrtulník, zemřel.

Případ vyšetřuje policie, která nyní zjišťuje, co bylo příčinou zavinění tragédie. „Policisté prověřují případ srážky dvou lyžařů na sjezdovce u Kašperských Hor, ke které došlo v sobotu. Ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu usmrcení z nedbalosti,“ uvedla klatovská policejní mluvčí Dana Ladmanová.

"Je mi to strašně moc líto, byl to přítel, kamarád, nestor, šumavský patriot, náš průvodce. Byl to člověk, který s námi u natáčení byl od začátku, kdy jsme dali dohromady první pilotní díl," svěřil se inStory.cz režisér seriálu Jaroslav Soukup.

Teskní i další členové štábu, ale i herci. "To, co se stalo panu Kintzlovi, tomuto skvělému člověku, veselému, laskavému, který měl tolik energie a skvělou fyzičku, mě moc mrzí a hodně mě to zasáhlo. Vzpomínám si, jak za námi jezdil na natáčení na motorce, někdy na kole. Prostě on k té Šumavě patřil," svěřila se herecká legenda Jaroslav Satoranský.

Právě po Emilu Kintzlovi pojmenoval režisér Soukup jednu z postav Policie Modrava, kterou ve třech sériích ztvárňoval Ladislav Mrkvička. Ten bohužel loni po dlouhé nemoci zemřel. Z toho byl skutečný Emil Kintzl smutný. Netušil, že i jeho osud se odměřuje a nezbývá mu příliš času.

"Jé, tohle je rána. Pan učitel Kintzl byl Pán! Byl to úžasný človíček, takový náš maskot, taková dobrá duše. Neskutečně chytrej, sečtělej a znalej chlap s velkým smyslem pro humor. Všechny nás tak podporoval. Až mi to vehnalo slzy do očí, když jsem se dozvěděl, co se stalo," prozradil inStory.cz herec a dabér Michal Holán, který v seriálu hraje policistu Jáju

Případem tragické smrti Emila Kinzla se zabývá také policie. Ta řeší podezření na usmrcení z nedbalosti. Nyní musí vyslechnout druhého aktéra, svědky a počkat na znalecké posudky lékařů a odborníků. 

Šumavský pedagog, spisovatel, autor Zmizelé Šumavy, lyžař, trenér, člen Horské služby, tím vším byl Emil Kintzl. Zemřel krátce po svých 88. narozeninách. Den před tragickou nehodou přednášel o Šumavě ve zcela zaplněném Enviromentálním centru v Železné Rudě o milované Šumavě a o den dříve natáčel poslední díl svého pořadu o Šumavě. Poslední rozloučení se skutečnou šumavskou legendou se uskuteční tento pátek v 11 hodin v kostele sv. Markéty v Kašperských Horách.

Zdroj: Autorský článek, Policie ČR.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47