Petra Janů se chystá na dvě výročí a k tomu natočila klip s mladým klukem

 Celebrity 
25. února 2022 11:58 / René Černý
  0
📷
7 fotografií v galerii
Petra Janů natočila s mladým zpěvákem a hudebníkem Petrem Cieplým písničku i klip Se svolením P. Cieplého
Hned dvě kulatá výročí čekají letos zpěvačku Petru Janů. Na podzim oslaví jak 50 let na scéně, tak i své životní jubileum. Věk si nepřipouští a říká, že je to jenom číslo. Trojnásobnou Zlatou slavici čekají výroční koncerty včetně toho v legendární pražské Lucerně. A aby toho nebylo málo, natočila duet a k němu klip, nikoli však s někým z ostřílených bardů, ale s mladým klukem!

Ač bude mít Petra Janů ten letošní dvojkový rok bilanční, natočila už koncem roku s mladým skladatelem, kytaristou a zpěvákem z Opavy P.E.T.R.E.M alias Petrem Cieplým mezigenerační duet, aby k němu nyní udělali videoklip.

„Jmenuje se to Odlišný generace a je to mezigenerační singl o tom, že na svět patří i ta mladší, i ta starší a jedna druhé můžou něco dát. My můžeme pochopit ty mlaďochy, i když je to s nimi někdy těžké, a oni zase nemusejí být ten těžce ironičtí a mít ten shovívavý nadhled nad námi,“ svěřila se Petra Janů. „Dělí nás plus minus pár let, každý máme svůj pohled na svět. Každý máme co hledat a co ztrácet…,“ doplnila slovy dané písně.

Autor hudby Petr Cieplý oslovil zpěvačku a zaslal jí hudební snímek s textem Petra Harazina. Mísily se v něm pocity a nedával tomu až takovou šanci. Jaké bylo jeho překvapení, když se Petra Janů ozvala a projevila o spolupráci zájem.

„Měl jsem z toho obrovskou radost. Spolupráce s ní je radost. Ona je nejenom noblesní dáma, ale především úžasná zpěvačka s dokonalým profesním přístupem, nešetřil chválou mladý hudebník, který si přístupu ze strany Zlaté slavice velmi váží.

K písničce v produkci známého producenta Borise Carloffa natočila Petra a P.E.T.R. před pár dny v Praze klip ve stylu retra. Původně jej měli točit na podzim, ale kvůli covidovým komplikacím se vše odložilo. Zato teď si natáčení užili a dokonce se i hodně nasmáli.

„To je pro mě důležitý. Mám ráda lidi, kteří mají smysl pro humor a nadhled. Já se dneska na svět už dívám jen takhle. Petrovy nabídky ke spolupráci si moc vážím. Myslím, že téma odlišné generace je o dnešní době. Prostě mě oslovilo a doufám, že osloví i publikum. Duet si spolu zazpíváme i na mých výročních koncertech, už se na ně moc těším,“ podotkla zpěvačka.

Petra Janů žije už dva roky na své milované chalupě na Třeboňsku. Přestože měla, jako ostatně desítky jejích kolegů, nucenou pauzu, loni v létě a na podzim vyrazila i s kapelou Amsterdam za svými fanoušky a byla ráda, že jí to pořád dobře zpívá a hlavně stále hodně baví.

„Ta doba byla tak těžká, hlavně nikdo z nás nevěděl, co bude dál a jestli něco bude. Nepropadala jsem žádné nezdolné panice, ale diváci, fanoušci, kapela mi moc chyběli. Jsem ráda, že si to letos všechno vynahradíme, a to včetně Lucerny, která bude 19. října. Jen si říkám, jak ten čas strašně letí, když si uvědomím, že slavím 50 let na scéně a taky další jubileum, kde mám na každé straně pětatřicet a jedna je hezčí než druhá,“ dodala s dlouhým a širokým smíchem zpěvačka.

„O svého psího společníka budu mít postaráno, mám senzační kamarádky, které Bobíka pohlídají, a já se z každého vystoupení zase budu ráda vracet za ním a na svou milovanou chalupu uprostřed lesů, kde je mi zkrátka dobře,“ dodala Petra Janů.

Zdroj: Autorský text.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve