Matěj Stropnický po Výměně manželek. O dojemném dopisu dívky z dětského domova i možné adopci

 Face To Face 
19. dubna 2021 11:10 / René Černý
  0
📷
7 fotografií v galerii
Matěj Stropnický si získal i se svým partnerem řadu příznivců díky účasti v televizní reality show Face To Face
Není jen synem slavného otce, ale také aktivistou, politikem, publicistou, hercem a přízeň lidí si s partnerem získal nedávno v televizní reality show Výměna manželek. Šel by do ní znovu, kdyby věděl to, co ví teď? Opravdu uvažují s partnerem o adopci dětí a straší na zámku, kde žijí? Na to v talk show René Kekelyho Face To Face odpovídal Matěj Stropnický.

S partnerem, hercem Danielem Krejčíkem prošli televizním pořadem Výměna manželek. Prohlásili také, že to nebyla realita, ale reality show. Zatímco on zůstal doma na zámku, jeho přítel šel do rodiny, kde bylo šest dětí. Už právě proto, že Daniel má k dětem velmi blízko a přál by si dítě, nebo děti vychovávat.

Nicméně Matěj Stropnický si stojí za tím, že štáb se choval skvěle a nepřekrucovalo se nic z reálu, co se dělo jak u nich na zámku v Osečanech na Příbramsku, tak ani v druhé rodině.

„Jednak ta kamera tam není 24 hodin denně po celých těch deset dní. Je tam třeba tři hodiny dopoledne a tři odpoledne. Někdy přijede ráno, aby viděla vstávání, někdy je tam déle večer, aby viděla, co se děje, než přijde noc. Samozřejmě, je to časosběr, je to výběr. Ale myslím si, že to má lehké dokumentární ambice. Není tam vlastně nějaká režijní ruka nebo alespoň v našem případě nebyla…. Tenhle pocit jsem neměl, ale nechci mluvit za všechny,“ říká Matěj Stropnický.

„Pořad občas působí trochu dryáčnicky, že se v něm lidi často zaměřují na blbosti. Jako, kdyby v něm hledali konflikty. Někde přijdou a hned kontrolují, jestli je tam prach. Vždycky je všude nějaký prach. Podstatou toho pořadu přeci je, že se setkají různí lidé a že by se měli pokusit spolu nějakým způsobem vyjít. O to my jsme se pokusili a ukázalo se, že to jde. Je to hodně o tom, s jakým nastavením tam člověk do toho jde. A podotýkám, že my jsme se nepřihlásili, nás televize oslovila.“

Matěj Stropnický přiznal, že s partnerem do této zkušenosti šli i kvůli penězům, protože živí obrovský dům – zámek. Letos třeba opravují střechu, která spolkne řadu milionů korun a díky Výměně manželek, jak sám prozradil, už spousta lidí poslala příspěvek na renovaci, čehož si oba nesmírně váží, zvláště v této době. Zámek nebudují jen pro sebe, ale jako kulturně-společenské centrum, kde už letos chtějí pořádat některá divadelní představení a další akce.

Kromě financí ale byla motivací i snaha takzvaně vyjít ze své bubliny ven, seznamovat se a zajímat se o to, jakým způsobem žijí jiní lidé, poznat je víc do hloubky a zažít je reálně. Tohle prý účast v pořadu pro ně splnila.

Zároveň promluvil i o tom, jak navázali s partnerem komunikaci a přátelský vztah s „vyměněnou rodinou“. Jsou rádi, že poznali jejich život a fungování, což je pro oba velké obohacení.

Když je televize oslovila s účastí v pořadu, neměli zvláštní podmínky. Pouze to, aby to nebyli lidé, kteří by takzvaně poškodili jejich zámek ve smyslu, že jej budou pomlouvat nebo i ničit.

Po odvysílání Výměny manželek dostali s Danielem záplavu emailů a dopisů, kdy veskrze všechny byly pozitivní. Přišel dokonce dopis od devítileté dívenky z dětského domova, která by s nimi chtěla žít na zámku.

„Myslím si, že Dan v tom pořadu přesvědčil 99 procent diváků i divaček o tom, že by to prostě zvládl. Pokud to bude možné, tak si myslím, že to zvládneme úplně stoprocentně. Já jsem z hodně dětí, všechny své mladší sestry jsem k jejich radosti celá léta spoluvychovával. Nějaké zkušenosti s tím samozřejmě mám, ale to, co předvedl Dan, tak to bylo i z mého pohledu úplně famózní. Já jsem nečekal, že to takhle zvládne,“ přiznal Stropnický.

O tom, jak se žije na zámku, který dávají postupně dohromady, o sousedských vztazích, co tam chystají za novinky, čemu se chce dál věnovat a proč ho neláká tak moc herectví, ač i s ním má zkušenosti, popovídal Matěj Stropnický v pořadu Face To Face.

 

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47