Heidi Janků měla zlé tušení, které se bohužel vyplnilo. Promluvila i o covidu, který prodělala asi jako jedna z prvních

 Face To Face 
17. dubna 2021 14:41 / René Černý
  0
📷
9 fotografií v galerii
Heidi Janků v pořadu Face To Face mluvila o manželovi, největších hitech i nové lásce Face To Face
Když se řekne její jméno, mnohým se vybaví hlavně písnička ze známé televizní pohádky. Ona má za sebou ale celou řadu hitů. Co slyšela od hudebních dramaturgů, když přišla s novým hitem? Jak se jí žije v covidové době a chce se po odchodu manžela Ivo Pavlíka ještě zamilovat? I o tom popovídala s René Kekelym v talk show Face To Face zpěvačka Heidi Janků.

Posluchači si pamatují řadu písniček Heidi Janků, ale nejvíce se jim vryla do paměti ta s názvem Když se načančám. Není to proto, že by neměla jiné a novější hity, ale proto, že hudební dramaturgové v rádiích, až na výjimky, nové věci nenasazují. Když s takovou jednou hitovkou s návem Díky za tvůj kus ráje před lety přišla, čekal ji šok.

"Slyšela jsem, že od starých interpretů nové písničky nechtějí," svěřila se Heidi Janků. Sice zůstala v šoku, ale že by ji to nějak urazilo, se prý rozhodně říct nedá. "Já jsem taková splachovací, mě jen tak nic neurazí. Na jednu stranu mají pravdu, samozřejmě, protože od nás starších už ty nové písničky nikdo fakt nechce," říká zpěvačka.

Přitom ale všude, kde doposud, pokud to šlo, vystupovala, hrála tento hit i další nové, a všude je diváci a posluchači vítali. Momentálně má po vydání nové desky s kapelou HeidiBand, kterou vede Adam Pavlík, syn Věry Špinarové, která zemřela po masivním srdečním kolapsu před čtyřmi lety.

Za necelých pět měsíců ji do muzikantského nebe následoval i Ivo Pavlík. Bývalý manžel Špinarové a tehdejší právě Heidi Janků. Jak sama přiznala, signály, že mu docházejí síly a není zdravotně v pořádku, už sama měla nějakou dobu a i když následný odchod byl velký šok, čekala, že to může přijít. Už tehdy začala i shánět pejska, kterého si vysnila.

"Pejska jsem začala shánět ještě, když Ivoš žil, protože jsem viděla, že to s ním není zrovna ideální. Pořád se mnou jezdil a já jsem čekala, že přijde den, kdy on řekne: Dneska jeď sama, mě není dobře. A protože jsem nechtěla, aby byl sám doma, tak jsem někdy v květnu 2017 na internetu začala hledat pejsky a věděla jsem, že chci tuhle rasu (knírače), protože před tím jsem ji měla. Už jsem i našla chovnou stanici a dokonce mi paní chovatelka poslala fotku jednoho pejska z toho vrhu," zavzpomínala Heidi Janků na čtyři roky starou záležitost. 

A protože nechtěla, aby to pro manžela byl zas takový šok, domluvila se s chovatelkou, že se ozve na podzim nebo na jaře, až uvidí, jaká bude situace. Pak se stalo to, co zpěvačka předpokládala a v srpnu její manžel po těžkém infarktu zemřel. 

"Eda je úžasnej a je pravda, že kdybych ho neměla, tak jsem už možná teďka v Bohnicích."

Třicetiletý věkový rozdíl s manželem neřešila. A to přesto, že slýchala řeči o tom, že je to moc a že jednou tu zůstane sama. Heidi Janků ale řešila to, že je jí s partnerem, s nímž prožila podstatnou část života, šťastná. 

Po jeho odchodu se učila žít sama, v čemž jí právě pomohl její psí společník. Dnes v době covidové rekonstruuje dům, na Vánoce vyráběla ozdoby z korálků a těší se, že alespoň v létě si na venkovních akcích zazpívá.

O tom, co jí pomohlo po Sametové revoluci znovu nastartovat kariéru, o kamarádce a kolegyni Věře Špinarové, o prodělaném covidu i o nové možné lásce Heidi Janků ve Face To Face upřímně popovídala.

 

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve