Herečka a dietářka Lenka Kořínková jako potížistka ve slavné kulinářské show

 Life & Style 
20. dubna 2021 09:47 / René Černý
  8
📷
7 fotografií v galerii
Lenka Holas Kořínková se po letech zase objeví v pořadu Prostřeno Se souhlasem FTV Prima
Už před mnoha lety, kdy se Lenka Holas Kořínková zúčastnila slavné televizní kulinářské show Prostřeno, byla za rýpalku a potížistku. Tehdy z ní zbylé osazenstvo v podání zpěvačky Heidi Janků, kouzelníka Richarda Nedvěda a herce, gurmeta a gurmána Lukáše Hejlíka bylo dost na větvi. Teď si to hvězda filmů, a to včetně slavných Holek z porcelánu, zopakovala. Ovšem s jiným osazenstvem.

Dnes už 65letá, jak sama říká bývalá herečka šla do pořadu hlavně kvůli penězům. Ostatně vše dělá kvůli nim a nikdy ani herectví nebrala jinak. Neměla k němu prý zvláštní vztah. Proto s ním také skončila. O zábavu v Prostřenu v příštím týdnu nouze nebude. Do svého soutěžního menu se rozhodla zařadit pokrmy, které si dopřává po celý svůj den – od snídaně až po večeři.

„Mou typickou snídaní jsou dary přírody s variabilním chuťovým vyladěním a doplňky, jako přesnídávku si dávám kokosovo-dýňové pohlazení s nádechem zázvoru, oblíbeným obědem jsou variace na falafelové téma s oranžovými zelenino-brambory a horou svěží zeleniny s řepou, k lehké večeři si pak dávám vanilkovo-rýžovou hebkost v medovo-malinovém objetí,“ říká Kořínková.

Proslula kdysi dělenou stravou, kterou si ale dělí po svém a každému, kdo ji lehce kritizuje, že tato forma stravování je maličko o něčem jiném, velmi rázně vysvětlí, že ať si to každý dělá jak chce, ona že to dělá takhle a hotovo…

V jejím menu není žádné maso, laktóza ani lepek, jelikož to všechno Lenka Holas Kořínková nejí. A ještě k tomu důmyslně potravu dělí na „rostlinky, zvířátka a neutrál“. Tomuto způsobu stravování také vděčí za svou velice štíhlou figuru – přestože, jak sama prohlásí, svalovou hmotu nemá žádnou. A je to vidět například na jejích hubených nožičkách…

Nad dopisem televizní produkce, co by se ten den mělo v pořadu vařit, kroutila Kořínková hlavou. „Já tomu vůbec nerozumím, tomu textu. Já takovýhle věci nedělám, já to, co jím, jím proto, že to miluju a ne proto, že si tady hraju na svatou a pak jakože hřeším. To jsou absolutní nesmysly,“ rozčílila se bývalá herečka lehce.

Vařit bude Lenka Holas Kořínková sice hned v pondělí, ale ani další dny s ní rozhodně nebude nuda. Nejenom její čtyři spolusoutěžící, ale hlavně diváci se dozví třeba i to, že ji nebaví domácí práce a zařídila si to prý tak, aby je dělat nemusela. Nebo to, jak zareaguje na to, že si jedna ze spolusoutěžících našla lásku přes seznamku, nebo proč je lepší pít polévku z talíře, než-li ji jíst normálně lžící.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Tech

I detektor lži se dá podvést. Víte, jak funguje, a dokázali byste ho obelhat?