Banga je prostě prase myslící jen na to jedno, zní z řad veřejnosti!

 Celebrity 
01. prosince 2016 04:50 / Marek Pokorný
  5
📷
1 fotografie v galerii
Radek Banga se za sprosťárny v textech sice omlouvá, ale tak nějak je už pozdě... Profimedia
Lídr skupiny Gypsy.cz Radek Banga hodně přestřelil, když naplno kritizoval "rasistu" Tomáše Ortela. Zatímco on neřekl jediné sprosté slovo, jedinou urážku, texty Bangy jsou jich doslova našlapané. Teď se romský zpěvák prý omlouvá. Ale za co? Za to, že myslí jen na to jedno?

Banga asi netušil, jakou vlnu odporu proti sobě odvrátí. Dostal možná až 5000 výhrůžných mailů, zpráv, urážek, nadávek, které nelze publikovat. Nicméně nejsou o nic horší, než texty, které v romštině Radek Banga zpíval a zpívá. A jen proto, že je Rom, tak na něj mnozí pohlíželi jako na někoho, kdo bojuje za slušné Romáky. Jenže ouha, "větší prase jsme neviděli. Myslí jen na to jedno. Je to prostě prase...," píší lidé na sociálních sítích!

Banga se teď brání, že texty, v nichž se zpívá o ku***ch, š****í, s******í, a podobně, jsou 15 let staré.  "Bylo mi 19 let a dělal jsem výhradně hip-hop. Každý má holt kostlivce ve skříni a toto je ten můj. Dnes je mi ovšem skoro 35 let. Bavíme se tedy o textech, jenž jsou staré," říká s tím, že texty, v nichž se objevují ostrá slova, jsou minulostí.

"Už nejsem ten pubertální frajírek, který neřeší důsledky své tvorby, to je dávno pryč. A i když tato má tvorba byla naprostou recesí čili nebyla myšlena nikdy vážně, určitě na to nejsem pyšný. Mohu ovšem s čistým svědomím také prohlásit, že jsem s těmito sprostými songy nikdy veřejně nevystupoval," obhajuje se Banga s tím, že když v roce 2004 založil skupinu Gipsy.cz, jeho tvorba se ubrala jiným směrem.

"Vulgarismus není známkou jakéhokoliv frajerství, to už vím dávno. V žádném případě tedy není možné dávat do souvislosti tvorbu Gipsy.cz, či mé prevence s těmito vulgárními nahrávkami. Pokud ovšem tyto 15 let staré texty ještě dnes někoho pohoršují, samozřejmě se omlouvám a mrzí mě to. Každý byl ale v pubertě a je to prostě věk, kdy děláte hlouposti," uzavřel Banga.

Jak se však ukazuje, i na novějších albech se dají takové skvosty najít. Třeba píseň  Lolita, z alba Autentik vydaného v roce 2011 je taky plná "perel": "Až budeš velká, přijď si pro semeno," zpívá například Gipsy.cz v písni. Zároveň zmiňuje, že ví, že ji "p88á ten DJ".

"Bangu jsem brala jako zpěváka v pohodě, ale teď? Zhnusil se mi. Je to ten Rom, co si myslí, že může všechno a běda mu, když mu někdo řekne, že je debil. Bere to jako rasismus. A že on uráží všechny slušný lidi? Je to prostě magor...," uzavřela situace kolem Radka Bangy fanynka Markéta.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod