Lucie Bílá pokreslila Vlastovi Korcovi auto!

 Celebrity 
05. prosince 2017 11:00 / Marcela Plachá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Lucie nedává Vlastovi klíčky od pokresleného auta, ale růženec BARTH Racing Team
Moderátor Vlasta Korec a jeho parťák, kameraman Michal Dvořáček, pojedou ve Škoda Kodiaq jako doprovodné vozidlo českého týmu Rallye DAKAR 2018. Štěstí do nejtěžšího a nejnebezpečnějšího závodu světa jim popřála i Lucie Bílá. Podívejte se na fotogalerii.

„Pořád jdu do všeho po hlavě. Jsem jako ten blázen, který všechny ty výzvy zvedá ze země, protože to mám rád,“ nechal se slyšet Vlasta Korec, který je už známý svou vášní pro terénní auta. Odolat nejtěžšímu a nejnebezpečnějšímu závodu světa Rallye DAKAR 2018 opět nezvládnul, a tak se zkraje roku vydá na svou již šestou velkou rallye. A poprvé v celé historii závodu s českou škodovkou!

Vlasta Korec stráví s týmem BARTH Racing Team v jižní Americe téměř celý leden 2018, během kterého musí ujet 10.000 kilometrů v náročném terénu. Vůbec poprvé okusí tuto dlouhou rallye automobil značky Škoda a diváci televizních obrazovek a posluchači rádia budou mít možnost se s reportážemi Vlasty Korce podívat tam, kam se běžně kamery nedostanou. „Mým hlavním úkolem je podívat se za dakarskou oponu. Budu divákům zprostředkovávat to, co běžně na rallye DAKAR nevidí. Podíváme se třeba do dakarské kuchyně, jak to vypadá v bivaku a podobně,“ vysvětluje usměvavý moderátor, co ho na Dakaru přesně čeká. 

Aby se mu na rallye dobře dařilo a vrátil se v pořádku domů, darovala mu před odjezdem Lucie Bílá talisman pro štěstí.  „Říká se, že kdo si hraje, nezlobí. Tak já si teda hraju a zlobím, ale mám ruční práce ráda. Je to taková moje radost a dělá to i lidem radost. S Vlastíkem jsme spřízněné duše, a protože jde do extrémních podmínek, tak jsem mu přinesla vlastnoručně vyrobený růženec ze svárovských perel, aby mu přinesl štěstí,“ vysvětlila česká slavice. K tomu mu ještě na kapotu auta, které společně pokřtili šampaňským, nakreslila symbol srdce. 

Podmínky na rallye jsou to opravdu extrémní. Závodníci včetně týmu doprovodných vozidel toho během závodu moc nenaspí a k tomu musí denně ujet pořádnou štreku. „Je to náročné především psychicky, ale i fyzicky. Vstává se velmi brzy a spát se chodí velmi pozdě. Na začátku, když jsou závodníci plní sil, se ujede i šest set kilometrů denně. Ke konci naopak třeba jen sto. Za volantem jsme někdy i dvanáct hodin a spíme maximálně pět,“ přiblížil Vlasta Korec, jak to na Dakaru vypadá. Rozhlasový a televizní moderátor se přitom rallye věnuje už deset let. 

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve