Jsem neplodný, prozradil manžel Adély Banášové!

 Celebrity 
03. prosince 2017 12:00 / Marcela Plachá
  0
📷
2 fotografie v galerii
Populární slovenská dvojice Instagram
Po roční známosti si Adéla Banášová, dnes už Vinczeová, v létě vzala Viktora Vinczeho. Od té doby každý řeší jen to, kdy bude mít dvojice prvního potomka. Po neustálých otázkách tohoto typu vyšel s pravdou ven právě známý moderátor.

Manžel populární moderátorky Adély Banášové nevydržel tlak veřejnosti a na sociální síť napsal otevřenou zpověď. Reaguje tak na neustálé dotazy na potomky. „Už se nechci dívat na to, jak se mé manželky dokola někdo ptá ,kdy už?´. Jakoby to byla nějaká běžná otázka o počasí. A jakoby bylo nějakou její povinností mít dítě,“ zlobí se Viktor Vincze.

Problém otěhotnět přitom není ženský problém. Je to problém párů. A stále častěji je ho třeba řešit na straně muže. „Toto je i náš případ. Kvalita a počet spermií se u mě blíží k hranici neplodnosti,“ šokuje otevřeným přiznáním. 

Muži přitom mají podobný problém velmi často. A to dokonce i velmi mladí a jinak zdraví sportovci. Vincze cítí nespravedlnost. „Mám 26 let, standardní postava, střídmý pohyb, sem tam nějaké pivo, žádné drogy. Zdravý, mladý člověk. Proč tedy moje tělo produkuje třikrát méně spermií na mililitr, než je hraniční minimum podle Světové zdravotnické organizace? Proč je většina z nich morfologicky nevhodná na početí? Odpověď reprodukčních odborníků zněla: nevíme,“ uvedl moderátor. 

A sám hledá odpovědi. „Možná jsou to obtažené rifle, možná sedavý způsob života, stres, antibiotika, nebo hormony ve vodě. Možná je to technologiemi. Jsem součástí generace, která má odmalička v kapse mobil,“ uvažuje. 

Odborníci tvrdí, že muži mají stále méně spermií. Co s tím? Spermie dozrávají skoro 80 dní. „Mně lékaři říkají, že pokud změním životní styl, možná se časem něco změní. Zkouším tedy všechno,“ pokračuje Vincze. Vyměnil úzké boxerky za volné šortky, jí více zinku, dělá si častěji procházky v práci, aby se zchladil. Úplně přestal kouřit, pít, lépe se stravuje.

„Muži, pokud se vám nedaří mít dítě, dejte se otestovat. A nečekejte na chvíli, až se rozhodnete mít děti, lepší je vědět tyto věci dříve,“ apeluje na další muže.

„V každém případě, pokud se budete chtít zeptat někoho, kdy už bude mít dítě, vzpomeňte si na tento příběh. A zvažte, zda by nebylo lepší se již neptat, nejlépe ani žen ani mužů,“ zmiňuje, jak nepříjemné jsou dvojici tyto intimní otázky.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve