Bohdalce se dostalo obrovské cti, je čestnou občankou! A není sama!

 Celebrity 
18. května 2017 02:20 / René Černý
  0
📷
3 fotografie v galerii
Jiřina Bohdalová získala opravdu velké ocenění - Čestné občanství Prahy! Profimedia
Jiřina Bohdalová je opravdu ve vší úctě nezmar. Letos slaví 86. narozeniny a k nim dostala vskutku prestižní dárek. Stala se totiž čestnou občankou Prahy. A nebyla sama - této pocty se dostalo i baletním sourozencům bratrům Bubeníčkům či hudebnici a profesorce Zuzaně Růžičkové!

Ceremoniál se odehrál v historických prostorách pražské Staroměstské radnici, tedy tam, kde si herečka v roce 1970 brala manžela Radka Brzobohatého (†79). 

Čestné občanství udělila Bohdalové a dalším osobnostem primátorka Prahy Adriana Krnáčová, s kterou má herečka skvělé vztahy. 

„To občanství není to rozdávaný jen tak. Moc si toho vážím a jsem poctěna," prozradila herečka, která na ceremoniál dorazila i se svým přítelem Lubomírem Fockem, vnukem Vojtou a sestrou Jaroslavou, která kvůli tomu přijela ze Švédska. 

Herečka jako součást čestného občanství získala i některé výhody, které třeba ani nevyužije. Jako je například vstup zdarma na kulturní akce, nebo jízdné zdarma do MHD. to by prý ale raději vyměnila za možnost volného parkování v Praze, protože s tím má herečka, jako tisíce řidičů, občas problém. 

Spolu s Bohdalovou občanství získali také baletní bratři Otto a Jiří Bubeníčkovi a profesorka Zuzana Růžičková. Všichni byli nadšení tím, že právě jim se dostalo ocenění v takové společnosti. 

 

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47