Poleďnáková je částečně ochrnutá, ale rýpat do kolegy si neodpustí!

 Celebrity 
16. prosince 2016 03:40 / Marek Pokorný
  0
📷
2 fotografie v galerii
Marie Poledňáková je stále v nemocnici, ale věří, že už brzo půjde domů! archiv
Marie Poledňáková přežila letos v létě svou vlastní smrt. Po srdečním kolapsu ji stihla mrtvice a nikdo nevěřil, že se ještě někdy probudí. Naštěstí se podařilo. Mozková příhoda nechala následky, které se třeba podaří zvrátit. Proč ale plive na kolegu, filmaře?

„Neposlouchá mě levá noha a levá ruka. Musím rehabilitovat a to cvičení mě bolí. Mozková příhoda, kterou jsem měla, většinou zasáhne řeč, takže lidé nemluví a ztrácejí paměť. V tom jsem měla obrovské štěstí, protože mluvím bez problémů a paměť mi taky funguje výborně. Když nefunguje mluvení a lidé se učí znovu mluvit, to musí být šílené,“ svěřila se magazínu Dnes režisérka různých komedií, včetně S tebou mě baví svět! 

Stále je v nemocnici a rehabilituje, kde se divá na televizi a čte. I když nemůže kvůli nehybnosti levé ruky psát, knihu vydala. "Jmenuje se Ten, kdo tě miloval a je to detektivní příběh s tajemstvím,“ prozradila Poledňáková, která knihu sepsala ještě před mrtvicí!

Kdo by ale čekal smířlivý přístup k životu po nemoci, tak se plete. Poledňáková si pěkně rýpla do kolegy, filmaře! 

Režisérka sice točila komedie, ale prý nikdy žádnou "prvoplánovou" taškařici, jako třeba Babovřesky. "Musím přiznat, že bylo někdy šíleně těžké tomu odolat. Všechno k tomu svádí. Jenže já ty jednoduché, přihlouplé vtipy nesnáším. Zdeněk Troška je výborný režisér, jen se netrefuje do toho, co nejvíc umí,“ překla v rozhovoru. 

Dodala, že Troška talent na jiné věci. „On má ohromný smysl pro hudbu a místo toho se upsal s vesnickými tématy většinovému vkusu, a přitom to není z prosté vypočítavosti. Rozuměla bych tomu, kdyby jeho finanční odměna byla závislá na tom, kolik přijde lidi. Ale pokud vím, tak nedostává procenta z návštěvnosti,“ řekla Poledňáková s tím, že tyto filmy tedy netočí proto, že by se upsal ďáblu peněz, ale jako každý režisér je ješitný a soutěží s ostatními i sám se sebou, kolik lidí přijde do kina.

Přitom sám Troška často vysvětluje, že by rád točil "ušlechtilé" filmy, ala díla Václava Kršky. "Ale kdo na to bude chodit? Vždyť jsem ještě před revolucí natočil Poklad hraběte Chamaré. Krásné dílo podle Jiráska. Ale kdo to zná? Když natočím film o Josefu Myslivečkovi, přijde na to padesát lidí. Taková je doba," namítá Zdeněk Troška, který se svými komediemi slaví podobné úspěchy, jako právě Poledňáková 

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Vodu z rýže byste neměli vylévat do odpadu. Důvod vás možná překvapí

Tech

8 mýtů o hybridech, které vám brání vytěžit z tohoto pohonu maximum